Toplantıya, bölge esnafı ile birlikte üretici birliklerinin temsilcilerinin de katılacağı kaydedildi.

KTEZO Yönetim Kurulu Başkanı Hürrem Tulga tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Genel ekonomik ve tarımsal politikalarda yaşanan yanlışlıklar ve Kıbrıs meselesinde pazarlık unsuru olması nedeniyle, Güzelyurt ve Lefke bölgemiz her sene gittikçe artan bir şekilde kan kaybetmekte, ekonomik ve siyasi gücü de o ölçüde zayıflamaktadır” denildi.

Narenciyenin gerilediği, patates ihracatında sıkıntılarla karşılaşıldığı, iç göçün ciddi biçimde artarak sürdüğünü iddia eden Tulga, kalkınmada öncelikli yöre statüsüne olmasına rağmen durumun düzeltilmesi için gerekli kaynakların bölgeden esirgendiğini savundu.

Bu durumun tersine dönmesini sağlamanın yolunun, kalkınmada nispeten geri kalan tüm bölgeler için bütüncül ve hedef odaklı politikalar oluşturulmasını başarmak olduğunu belirten Tulga, bunun için de devlet ve toplumun elinin bu bölgelere ciddi biçimde uzanmasını sağlamak gerektiğini kaydetti.

Tulga, bunu da başarmanın yolunun bölgenin ekonomik ve toplumsal aktörlerinin birlikte hareket edebilmesinin sağlanmasından geçtiğini ifade etti.
Editör: TE Bilisim