Odadan yapılan açıklamaya göre toplantılar, 25 Nisan Salı saat 19.30’da Lefkoşa Eski Çağlayan Gazinosu’nda, 27 Nisan Perşembe saat 19.30’da İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde devam edecek. Lefke ve Güzelyurt bölgelerinde yapılacak toplantıların programı ise daha sonra duyurulacak.

Toplantılar, Mayıs ayı içerisinde kooperatifleşme, ekonomi, çalışma yaşamı, eğitim ve sağlık konularıyla ilgili yapılması planlanan çalıştay öncesinde esnaf ve zanaatkarın nabzını tutmak amacıyla gerçekleştiriliyor.

Girne Barış Parkı’nda geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda konuşma yapan KTEZO Başkanı Mahmut Kanber, odanın yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi vererek, yerel ürünlerin standartlar çerçevesinde üretilmesi ve pazarlanması amacıyla kooperatifleşme projesi, nitelikli elemanların işgücüne katılımını artırmak, esnaf ile zanaatkarları yetiştirmek amacıyla çıraklık ve yetişkin eğitimi projesi gibi yürüttükleri çalışmaları aktardı.

Kanber konuşmasında, bu projeleri esnaf, zanaatkarın ve tüm toplumun haklarını korumak için yaptıklarını hatırlattı.

Toplantıda yaptığı konuşmada turizm teşviklerine de değinen Kanber, teşviklerin yerinde kullanılmadığını, ekonomiye, toplumun geneline yansımadığını savundu.

KTEZO Genel Koordinatörü Hürrem Tulga da yaptığı konuşmada, sorunları yaşayan toplum kesimlerinin aktör olmadıkça, sorumluluk üstlenmedikçe, birlikte hareketi sağlanmadıkça sonuca gitmenin mümkün olamayacağı üzerinde durdu.

Tulga, Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirmeyi planladıkları geniş kapsamlı çalıştayı ise sorun tespiti için değil, sorunların çözümüne odaklanmak ve toplumun geniş kesimlerini sorunların çözümüne ortak etmek için yapacaklarını belirtti.

Editör: TE Bilisim