Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Mustafa Özgü, görüşmede, KTEV’in 1994 yılında kurulduğunu, o günden bu yana Eğitim Bakanlığı ile uyumlu bir şekilde çalıştıklarını, esas görevlerinin eğitim ve kültüre katkı sağlamak olduğunu belirtti.

Vakfın gelir kaynaklarından bahseden Özgü, çalışmalardan elde edilen gelirle üç okul yaptıklarını, birçok öğrenciye burs imkanı tanıdıklarını, maddi katkıların yanında kültürel katkılarda da bulunduklarını, Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı'nın geleneksel olarak düzenlediği ilkokullar arası kitap ayracı yarışması gibi ilgi gören faaliyetleri olduğunu, yakında yeniden düzenlenecek bu yarışmaya davette bulunmak istediklerini dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova ise “Vakıf ve vakıfcılığın ülkemiz gelenek ve göreneklerinde önemli bir yeri var. Kıbrıs Türk Toplumunun oluşum sürecinde birçok vakıf kuruldu ve günümüze kadar devam etti. Ülkemize katkı sağlayan bu kuruluşlar arasında KTEV 20 yıldır faaliyet gösteren değerli vakıflarımız arasında” dedi.

Berova, verimli bir eğitimle bir neslin ülke geleceğine ne kadar büyük katkı sağlayacağını, eğitimin esas ana unsur olduğunu bildiklerini kaydetti.

Berova, ekonomik koşullar çerçevesinde sıkıntılar yaşanan noktalarda vakıfların katkılarının kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı.
Editör: TE Bilisim