KTAMS bugün 09.30’da uygulamayı protesto etmek amacıyla İçişleri Bakanlığı önünde basın açıklaması da yaptı. Yapılan eyleme, eski Güzelyurt Kaymakamı, DP-UG Milletvekili Menteş Gündüz de destek verdi.

KAPTAN: “BAZILARI MAKAMLARI BABALARINDAN MİRAS SANIYOR”

Sendika Başkanı Ahmet Kaptan, İçişleri Bakanlığı önünde basına yaptığı açıklamada, “bazı makamlarda oturan kişilerin bu makamların kendilerine babalarından miras kaldığını zannettiklerini” söyledi.

“GREVE KATILIM YÜZDE 95”

KTAMS olarak bunun böyle olmadığını hatırlattıklarını ve hatırlatmaya devam edeceklerini kaydeden Kaptan, bazı kişilerin “Silihtar’dan aldığı talimatları yerine getirdiğini” savunarak çalışanların bu tür uygulamalara karşı mücadelede kararlı olduğunu ve grevin yüzde 95 katılımla gerçekleştiğini ifade etti.

Greve katılmayan tek kişiyi zaten kaymakamlıkta çalışıyor saymadıklarını, bu kişinin kaymakamlığın yerini dahi bilmediğini iddia eden Kaptan, çalışanların hakkının yendiği ve verimliliklerini olumsuz etkileyen uygulamalara karşı mücadele edeceklerini bildirdi.

“EYLEM YARIN BAŞBAKANLIK ÖNÜNE TAŞINACAK”

Eylemin yarın 10.30’da Başbakanlık önüne taşınacağını ardından Meclis ve Kamu Hizmeti Komisyonu’na gidileceğini söyleyen Kaptan, “hak yerini bulana dek grevin sürdürüleceğini, doğru işleri yapmayanlara doğruların yaptırılacağını” ifade etti.

BENGİHAN: “NAKİL ETİK VE ADİL DEĞİL”

Başkan Ahmet Kaptan’ın ardından KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan sendikanın yazılı açıklamasını okudu.

Bengihan, İçişleri Bakanlığı’nı Gazimağusa Kaymakamlığı bünyesindeki bucak sorumlusu mevkisine Meclis’te tutanaklar amiri olarak görev yapmakta olan bir çalışanı nakletmesini 31 Ekim’de kınadıklarını hatırlattı.

Bengihan İçişleri Bakanı’yla yapılan görüşmelerde nakil işleminin etik ve adil olmadığını, çalışanların motivasyonu ve verimliliğini düşürdüğünü, ayrıca halkın alacağı hizmet kalitesini gerilettiğini belirterek yapılan yanlışın düzeltilmesini istediklerini ifade etti.

İçişleri Bakanı’nın yapılan nakil işleminin yasal olduğunu ve bu tip anomalilerin ‘Kamu Reformu’yla ortadan kalkacağını söylediğini hatırlatan Bengihan, Bakanın aynı gün açıklama yaparak ilgili kadronun da güçlenmesi için bu nakil işlemini yaptığını belirttiğini söyledi. Bengihan, tüm bu açıklamaların İçişleri Bakanı’nın çalışanların hassasiyeti ve sendikanın uyarılarını dikkate almadığını gösterdiğini savundu.

Bengihan “Kişiye göre makam” yaratıldığını savunarak, sendikanın tüm uyarılarına rağmen ne İçişleri Bakanlığı ne de Meclis’in bu konuda olumlu bir adım attığını, böylelikle tüm ilçe kaymakamlıklarında greve başlandığını açıkladı.

“REFORM ÖNCE KAFALARDA”

Bengihan “Kamuda reform yapacağını söyleyenlerin söyledikleri ile yaptıkları örtüşmediğinde reformu öncelikle kafalarında yapmaları gerektiğini düşünmekteyiz. Sendikamız dün olduğu gibi bundan sonra da adil ve eşitlikçi bir düzen yaratmak için mücadele vereceğini ve bu nakil işlemi iptal edilinceye kadar grevimizi sürdüreceğimizi belirtiriz” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim