Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Gazimağusa Kaymakamlığı Bucak Sorumluluğu’na yapılan nakli protesto etmek amacıyla bugün 13.00-15.30 saatleri arasında ilçe kaymakamlıklarında ilçe müfettişlerinin katılımıyla grev yaptı.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan ile bazı sendika üyeleri ise 14.00-15.30 saatleri arasında Cumhurbaşkanlığı giriş kapısı önünde oturma eylemi gerçekleştirdi.

Oturma eyleminde, “Kamuda Reform Diyorsunuz Kişiye Özel Nakil Yapıyorsunuz. Grevdeyiz” yazılı pankart açıldı.

KAPTAN: “3.5 AYDIR RANDEVU BEKLİYORUZ”

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, oturma eylemi öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıkalamda, yasaya aykırı olduğunu iddia ettiği nakile Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun Kamu Hizmeti Komisyonu’nu arayarak aracılık ettiği yönündeki iddialara dikkat çekti.

Kaptan, 3,5 aydır Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’ndan randevu talep ettiklerini ancak randevu talebine yanıt dahi alamadıklaırnı belirtti.

Kaptan, kendilerinin ısrarla yasalar dahilinde hareket etmeye ve Cumhurbaşkanlığı önüne gelmeye devam ettiklerini, sorularına cevap alana kadar da eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Ahmet Kaptan, yetkili makamların Anayasa ve yasaları koruması gerektiğini, yasaları hasır altı edemeyeceğini belirterek, Cumhurbaşkanı’nın görevi gereği herkese eşit davranması gerektiğini kaydetti.

“Cumhurbaşkanı’nın ’benden olana hayat var’ anlayışıyla hareket ettiğini iddia eden Kaptan, yanlış olduğunu savunduğu atamanın durdurulması gerektiğini kaydetti.

Cuma günü Kamu Hizmeti Komisyonu önünde eylem yapacaklarını, diğer eylemlerin de pazartesi, çarşamba ve cuma günleri rutin olarak süreceğini anlatan Kaptan, “Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu da göreve, hukuk ve Anayasa’nın üstünlüğüne” davet etti. 
Editör: TE Bilisim