Derviş Ali Kavazoğlu ve Yoldaşlarının Kıbrıs'ta Yaktığı Barış ve Demokrasi Meşalesi Yanmaya Devam Ediyor!

11 Nisan, 1965 Kıbrıs tarihinin en karanlık günlerinden biridir. Bu gün halkımızın içinden yetişmiş yiğit bir insan, gerçek bir yurtsever, Derviş Ali Kavazoğlu, sendikacı arkadaşı Kostas Mişaulis ile birlikte, faşist TMT’nin tetikcileri tarafından katledilmişlerdir.

Kavazoğlu ülkemizde ve Dünya’da barış ve demokrasi için mücadele eden bir sendikacı ve inançli bir devrimci idi.
Bölgemizde çıkar dalaşı içinde olan emperyalist güçlerin Kıbrısımız için tasarladıkları komploları fark edip halkımızı bu komplolara karşı sadece uyarmakla kalmamış, bunları önlemek için fedakarca mücadele etmiştir.
Kavazoğlu, Kıbrıs işçi sınıfinın birliğini öne çıkararak, ülkemizin etnik ve coğrafi temelde bölünmesi planlarına karşı çıkmış, bunu yapan emperyalist güçler ve onların işbirlikçilerini teşhir etmek ve etkisiz kılmak için mücadele etmiştir.

Bu mücadelede AKEL yönetiminin Enosis yanlısı, şovenist tutumundan dolayı da hayal kırıklığına uğrayan Derviş Ali Kavazoğlu, umudunu yitirmeyerek içte AKEL yönetimini eleştirirken, EOKA ve TMT liderliklerinin burjuva emperyalist ve şövenist politikalarına da etkin bir şekilde karşı çıkmıştır. Özellikle mensubu bulunduğu Kıbrıs Türk toplumu içinde, Denktaş ve etrafındaki işbirlikçilerin oluşturduğu yasa dışı paramiliter güçleri, TMT faşizmini teşhir etmek için fedakarca mücadele etmiş ve bu mücadelede, bazı sahte yurtsever aydınların ihanetine uğrayarak, TMT tarafından tuzağa düşürülüp katledilmiştir. Kavazoğlu'nu katledenler onu öldürememişler, ölümsüzleştirmişlerdir.

Derviş Ali Kavazoğlu ve arkadaşları emperyalizme karşı bağımsız, barış içinde bir ülke elde etmek için yürütülecek yurtsever mücadelenin güzel bir örneğini vermişlerdir.

Emperyalist gericiliğin Sovyet ülkesine saldırılarını yoğunlaştırdığı, Sosyalist anavatanımızı çökertmek için en ağır bir şekilde SSCB`mize ve uluslararası proleteryanın mücadelesine yüklendiği yıllarda, Kıbrıs'ımızı da emperyalizmin tam boyunduruğu altına alma planları devredeyken, Kavazoğlu ve yoldaşları, bu planları boşa çıkarmak için giriştikleri cansiperane mücadelede emperyalizmin faşist paramiliter güçleri olan EOKA ve TMT’nin kurşunlarına hedef oldular. Bu süreçte Kıbrıs emperyalizmin bölerek boyunduruk altına aldığı bir manda ülkesine dönüştürülürken, SSCB`miz de yıkılarak, mali oligarşiye teslim edildi.

Fakat işçi sınıfının emperyalizme karşı mücadelesi durmadı, durmayacak!
Derviş Ali Kavazoğlu ve yoldaşlarının Kıbrıs'ta yaktığı barış ve demokrasi meş'alesi yanmaya devam ediyor!
Kıbrıs Sosyalist Partisi Derviş Ali Kavazoğlu ve yoldaşlarının devrimci anıları önünde saygıyla eğilirken, onların devrimci mücadelelerini kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğini bir kez daha Kıbrıs’ın emekçi halk kitleleriyle paylaşmaktan onur duyar.

Derviş Ali Kavazoğlu ölümsüzdür. Anısı anti-emperyalistlerin mücadelesine örnek olmaya devam edecektir.
Derviş Ali Kavazoğlu, Kıbrıs işçi sınıfının birliğinin simgesidir.
Derviş Ali Kavazoğlu Kıbrıs`ta barışın simgesidir.
Derviş Ali Kavazoğlu Kıbrıs'ın bütünlüğünün simgesidir.
Yaşasın Anti-emperyalist Birleşik Cephe Hükümeti mücadelemiz!
Yaşasın Barış, Demokrasi ve Sosyalizm Kavgamız!

Kıbrıs Sosyalist Partisi
Merkez Komitesi(a)
Mehmet Birinci
Genel Sekreter
 
Editör: TE Bilisim