Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP) Genel Sekreteri Mehmet Birinci,“insan nüfusunun yarısının yoksulluk sınırının altında ve sefalet içinde yaşadığı; milyonlarcasının tedavisi mümkün basit ama bulaşıcı hastalıklardan öldüğü, milyonlarcasının haksız savaşlarda katledildiği; doğal ve tarihi çevre katliamlarının sürdüğü; kapitalist, emperyalist tekeller ve onların sahipleri  olan sermayedarların dünyayı kriz yönetimiyle yönettikleri bir yılın daha geride bırakılmakta olduğunu” kaydetti.

Birinci yayımladığı yeni yıl mesajında, insanlığın, doğal ve tarihi çevresi ile uyumlu bir kalkınma programı içerisinde, doğayı ve çevreyi koruyarak, kar güdüsü yerine toplumsal ihtiyaçlara göre planlanmış,doğayla ve birbiriyle barış içinde, bir refah toplumu yaratması, ve dünya nimetlerini kavga etmeden, savaşmadan adil bir şekilde paylaşan, herkesin yeteneğine göre katkı koyup, ihtiyacına göre alacağı bir düzen kurmasının mümkün olduğunu ifade ederek, “Bu bir rüya değil, somut bir toplumsal projedir. Çare vardır” dedi. Birinci, mesajında şunları kaydetti.

“Özü barış, daha fazla demokrasi, doğrudan demokrasi ve sosyalizmden oluşan insanlığın bu büyük projesini ülkemizde ve dünyada başarmak için ülkemiz halkının dünya halkları ile ele ele, emperyalizme karşı güçbirliği ve dayanışma içinde mücadelesinin yükseleceği günleri getirmesi temennisiyle, başta emeğiyle çalışan proleterlerimiz, işçilerimiz olmak üzere tüm halkımızın, uluslararası proletarya ve dünya halklarının yeni yılını kutlar, birlik ve dayanışma içinde yürüteceğimiz mücadelelerimizde başarılar dilerim.”

Editör: TE Bilisim