Akıncılar halkı uzun zamandan beri kötü olan yolun yapılmamasına ve verilen sözlerin tutulmamasına tepki gösterdi. Yarın meclis önünde eylem gerçekleştirecek olan köy halkının amacı köylerindeki yolun bir an önce yapılması. Akıncılar halkı, verilen sözlerin yerine getirilmemesi halinde 19 Nisan'daki cumhurbaşkanlığı seçiminde sandığa gitmeme kararı aldı. 

Akıncılar (Luricina) Köylülerine verilen sözler tutulmuyor. Köy dışında yaşayan vatandaşların askeri kontrol noktasında durup kimlik teslim etmeden giremediği bölgede, bölge halkı yıllardan beridir bu durumdan kurutulmak için mücadele veriyor. Son olarak, Siber hükümeti zamanında Bakanlar kurulu kararı ile Akıncılar'a (Luricina)  yeni yol yapım sözü verilmiş ama üzerinden bir yıl geçmesine rağmen konuyla ilgili hiç bir adım atılmamıştı. Köyün 40 yıldan fazla bir süredir en önemli sorunu olan yol sorununun çözümleneceği haberi köylüler tarafından heyecanla karşılanmıştı. Ancak ilerleyen zamanda herhangi bir çalışma yapılmaması köylüleri harekete geçirdi. Bu bağlamda köyde imza kampanyası başlatıldı, herkesten imza toplandı. Köyün seçilmişleri bir araya gelip eylem planı ve imzalar dahil olmak üzere kalabalık bir heyetle Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı’nı ziyaret etti.

Tüm bu girişimlerin ardından, verilen sözlerin hala tutulmaması ve sorununun çözülmemesi Akıncılar halkını harekete geçirdi. Akıncılar Belediyesi bir açıklama yaparak 5 Şubat Perşembe günü saat 11.00’de meclis önünde eylem yapacaklarını açıkladı.

Akıncılar (Luricina) halkı yol istiyor
1974’ten sonra TC askerinin yerleşmiş olduğu bir bölgeden geçerek evlerine gitmek durumunda bırakılan köylüler aslında eski yoldan gidildiğinde yaklaşık 20km olan Lefkoşa-Akıncılar yolunu şimdi bir saatte gidebiliyorlar. Akıncılar halkına son olarak, 15-20 güne kadar proje ihalesine çıkılıp sonuçlanacağı ve akabinde yol ihalesine çıkılacağı söylenmiş ancak verilen bu söz tutulmamış, projede hiç bir ilerleme kaydedilmemişti. Akıncılar halkı, kendi köylerinde insanca yaşamak için yıllardır talep ettikleri yolu, mücadele ederek kazanmaya kararlı.

Akıncılar Belediyesi’nin facebook üzerinden yaptığı açıklamanın tam metni şöyle;
Değerli köylü kardeşlerimiz.Siber hükümeti zamanında Bakanlar kurulu kararı ile alınmış Akıncılar’a yeni yol yapım kararı tarafımızdan 40 yıldan sonra köyümüze hayati önem taşıyan en önemli sorunumuz olan yol sorununun çözümleneceği haberi heyecanla karşılandı, fakat ilerleyen zamanda herhangi bir çalışma yapılmadı heyecanımız endişeye dönüşmeye başladı.Bu bağlamda köyde imza kampanyası başlatıp herkesten imza toplandı. Köyün seçilmişleri bir araya gelip eylem planı ve imzalar dahil olmak üzere kalabalık bir heyetle Başbakanlık, İçişleri Bakanlı’ğı ve Ulaştırma Bakanlığı ziyaret edildi. Cumhurbaşkan’ lığından randevu alamadık.Sıkıntılarımızı dile getirip çözüm bulunmaması halinde eylemlerimizi gerçekleştireceğimizi yazılı ve sözlü olarak dile getirip bugüne kadar bekledik.Bize 15-20 güne kadar proje ihalesine çıkılıp sonuçlanacağı ve akabinde yol ihalesine çıkılacağı söylendi.
Ziyaretimizi 9/9/2014 tarihinde gerçekleştirmiştik malesef 2015’in birinci ayınıda bitirdik ve proje ihalesi bile sonuçlanmadı.
Editör: TE Bilisim