Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, kültürün yaşatılması ve gelecek nesillere taşınabilmesi için köy kadın kurslarının yaygınlaştırılmasının gereğine işaret etti.

Bakan Arabacıoğlu, Taşkent’te köy kadın kursu sergisinin açılışını yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Arabacıoğülu’nun açılışını gerçekleştirdiği sergide,16 kursiyerin yıl boyunca yaptığı lefkara, nakış, ipek böceği gibi el işlerinden oluşan eserleri yer aldı.

Sergi açılışında, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Sevgi Değgin, Yüksek Öğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürü Hüseyin Kavaz ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdürü Hüseyin Savaş Fırıncıoğluları da hazır bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu sergi açılışında yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk tarihinde önemli bir yere sahip olan Taşkent’te açılan sergiden duyduğu mutluluğu ifade etti.

Kültürün yaşatılması ve gelecek nesillere taşınabilmesi için köy kadın kurslarının yaygınlaştırılmasının gereğine vurgu yapan Bakan Arabacıoğlu, kursiyerlerin el emeği göz nuru ile yaptığı çalışmalardan övgü ile bahsetti.

Bakanlığın köy kadın kurslarında yapılan eserlerin bir kısmını aldığını belirten Bakan Arabacıoğlu, Kıbrıs kültürünü yansıtan bu güzel eserleri yabancı misafirler ile yurtdışı ziyaretlerde hediye olarak vereceklerini kaydetti. 
Editör: TE Bilisim