Akıncı dün Kardeş Ocağı, bu sabah ise Kıbrıs Türk Görmezler Derneği’ni ziyaret etti.
İlk ziyaretinde Kardeş Ocağı Başkanı Orbay Kılıç ve üyelerle bir araya gelen Akıcı, Cumhurbaşkanlığı Rotası’nı oluşturan Dört Boyutlu Siyasetinin temel ilkelerini paylaştı. Akıncı açıklamalarının ardından üyelerden gelen soruları yanıtladı.
Bir soru üzerine toplumun büyük bir bölümünün çözüm konusunda umutsuz olmakla birlikte yine çoğunluğun bir çözümü arzuladığına dikkat çeken Akıncı, her iki toplumun da ihtiyaç hissederek istemesi durumunda çözüm olabileceğini vurguladı. Akıncı, mümkün olan çözümün BM parametrelerinin öngördüğü iki toplumlu iki kesimli federasyon olacağını sözlerine ekledi. 19’uncu yüzyıl İngiliz başbakanlarından birinin Lord Palmerstone’un “Uluslararası ilişkilerde daimi düşmanlık ya da daimi dostluklar geçerli değildir. Daimi olan çıkarlardır.” sözünü anımsatan Akıncı, “Halkımızın çıkarlarını koruyarak ve karşı tarafın da haklarına saygı göstererek bir anlaşmaya varabiliriz” diye konuştu. Bir başka üyenin ülkedeki yolsuzlukların üzerine gidilmezken kurumlara nasıl sahip çıkılabileceği sorusuna ise Akıncı, “Kendi kurumlarımıza sahip çıkarken aynayı yüzümüze tutacağız, kendi yanlışlarımızı da göreceğiz. İyi idare edeceğiz. Eğer her şeyin idaresini başkalarına bırakırsak varlık nedenimiz kalmaz. Kötü yönetim kaderimiz değildir. Yanlışları yapanları mahkûm etmemiz ve idareyi daha iyi ellere vermemiz lazım” dedi.

“Devletin öncü olması gerekir”
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı bu sabah da Kıbrıs Türk Görmezler Derneği’ne giderek Dernek Başkanı Derviş Yücetürk ve çalışma arkadaşlarıyla görüştü. Görüşmede Yücetürk
Derneğin çalışmaları hakkında bilgi yanında bazı sorunlarını da Akıncı’ya aktardı. İlk dernek binasının inşaatına ilk katkıyı Belediye Başkanlığı döneminde Akıncı’nın koyduğunu anımsatan Yücetürk, yetkililerin engelli örgütlerine katkı yapma konusunda daha duyarlı olmaları gerektiğini söyledi.
Akıncı ise gerek Derneğin, gerekse Dernek Başkanı olarak Derviş Yücetürk’ün özverili çalışmalarına defalarca yakından tanık olduğuna işaret ederek, “En başta toplum dayanışması önemli, ancak devletin de öncü olması gerekir” diye konuştu. Akıncı, göreve gelmeleri durumunda engelli örgütlerine daha fazla katkı yapmak için çalışacaklarını da sözlerine ekledi.


Editör: TE Bilisim