Güney ve Kuzey Kore'nin ortak sanayi bölgesi Kaesong'un yeniden açılmasıyla ilgili ilk görüşmelerin yarın yapılması konusunda uzlaşıldığı bildirildi.

Güney Kore Birleşme Bakanlığından yapılan açıklamada, Pyongyang ile görüşmelerin iki ülke arasındaki sınır kenti Panmunjom'da yapılması konusunda fikir birliğine varıldığı belirtildi.

Görüşmede, ortak sanayi bölgesi Kaesong ile Kuzey Kore'nin martta Güney Kore ile kestiği askeri telefon hattının yeniden açılabilmesi, Kuzey Kore tarafından 2008'den beri askıya alınan sınır ötesi turların devam ettirilerek, Kore Savaşı'ndan sonra bölünen ailelerin yeniden bir araya getirilmesi konularının ele alınacağı bildirildi.

Güney Kore, geçen ay ortak sanayi bölgesi Kaesong konusunda Kuzey Kore'ye diyalog çağrısında bulunmuş ancak red cevabı almıştı. Kuzey Kore, kapalı durumdaki nükleer reaktörünü yeniden açma kararı almasından sonra ortak işletilen sanayi bölgesine Güney Koreli işçilerin girişini durdurmuştu. Kuzey Kore, 3 Nisan'da Kaesong bölgesindeki 53 bin çalışanı çekmişti. 
Editör: TE Bilisim