Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, TDP iktidarında kooperatiflerin gerçek sahiplerine, yani halka devredileceğini, kooperatifçiliğin geliştirilerek Kıbrıs Türkü’ne daha fazla hizmet vermesinin sağlanacağını söyledi.

Özyiğit, “TDP olarak 30 yıldır işgal altında bulunan Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’nın da esas sahiplerine devredilmesinde kararlıyız” dedi.

TDP açıklamasına göre, Genel Sekreter Cemal Özyiğit başkanlığındaki TDP Lefkoşa milletvekili adayları erken genel seçimlerine yönelik ziyaretler çerçevesinde, Koop Sen’i ziyaret etti.

ÖZYİĞİT

TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, Koop Sen’in, barış, demokrasi, Kıbrıs Türkü’nün kendi kendini yönetmesi, emeğin sömürülmesinin engellenmesi ve çalışanların örgütlenmesi konularında yıllarca birlikte mücadele verdikleri bir örgüt olduğunu söyledi.

Özellikle son yıllarda ülkenin çok zor ve çetin günlerden geçtiğini, halkın fakirleştiğini, üreticilerin kaderine terk edildiğini, halkın kurumlarının peş keş çekildiğini kaydeden Özyiğit, Koop Süt’ün de satılmak istendiğini, ancak başta Koop-Sen olmak üzere örgütlerin direnişi sonucu bunun gerçekleşmediğini söyledi.

Özelleştirme adı altında peş keş çekişen kurumların geri alınması ve mağdur edilen çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekenin yapılacağını açıklayan Özyiğit, ayrıca yeni Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın kurulacağını ifade etti.

Editör: TE Bilisim