DP Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu ise, öğretmen açığı, sendika, grevler, taşımacılık ve üniversiteler konusuna değinerek, eğitimdeki sorunların nasıl aşılabileceği konusuna değindi ve toplumsal sorun olan bu konularda tüm paydaşların bir araya gelerek bir çalıştay yapması gerektiğini kaydetti.

Eğitim Bakanlığı’nın bir vizyon ve misyonu olması gerektiğini ifade eden Arabacıoğlu, kendisinin bakanlıkta bu hedefi göremediği söyledi.

Eğitimdeki mevcut sorunlar yanında kolej ve üniversite giriş sınavları ile öğretmen açıkları dururken eğitimde neyin tartışılabileceğini soran Arabacıoğlu, Eğitim Bakanlığı’nın mevcut sorunları çözebilecek kapasitesi bulunmadığını savundu.

Eğitimde radikal değişim istendiği takdirde tüm siyasi parti ve paydaşların bir araya gelerek konuyu tartışması gerektiğini ifade eden Arabacıoğlu, ülkede öğrenci sayısı az okul olduğunu, gerekli görülmesi halinde okul kapatılması da dahil her türlü radikal karar alınması gerektiğini belirtti.

Yüksel öğretimde 90 binin üzerine öğrenci sayısının sevindirici bir gelişme olmasıyla birlikte eğitimde nicelik ve niteliğin önemine vurgu yapan Arabacıoğlu, ülkede üniversite açılması konusuna düzenleme getirilmesi gerektiğini söyledi.

Geçmişte Eğitim Bakanlığı yapmış birisi olarak bu görevden ayrılırken sistemle ilgili bir takım mesajlar verdiğini ancak iyi algılanmadığını belirten Arabacıoğlu, gelinen aşamada sistemde herhangi bir değişiklik yaşanmadığını, koltuğa kim oturursa otursun aynı yapısal sorunların devam edeceğini savundu.

Arabacıoğlu, her türlü olumsuzluğa rağmen Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı bütçesine olumlu oy vereceklerini de söyledi..
Editör: TE Bilisim