Boğazköy'de motosiklet çift kabin araca çarptı… Boğazköy'de motosiklet çift kabin araca çarptı…

Bakan Çavuşoğlu, Antalya'nın Kepez ilçesindeki Turgut Özal Spor Salonu önünde düzenlenen Antalya Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

Çavuşoğlu, “Türk Devletleri Teşkilatını güçlendirerek Türk dünyasının yeniden bütünleşmesi için adımlar atıyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin üyeliğiyle Türk dünyası ve Akdeniz arasındaki bağlantıyı kuruyoruz. Doğu Akdeniz'de ve Ege'de hak ve çıkarlarımıza göz dikenlerin heveslerini kursaklarında bırakıyoruz." Dedi.

Bu sene cumhuriyetin 100. yılını Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde Cumhuriyetin 2. yüzyılını Türkiye 100 yılı yapmak için çalıştıklarını belirten Çavuşoğlu, şu ifdeleri kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın önceliğinde izlediğimiz dış politika sayesinde artık Türkiye sadece bölgesel bir güç değil, küresel bir aktördür. Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde inşallah Türk dış politikası temel değerlerine tekrar dönüyor. Dış politikamızda 'Dünya 5'ten büyüktür' diyerek hakkaniyeti, 'Daha adil bir dünya mümkündür' diyerek adaleti savunuyoruz. Bugün bölgemizde Türkiye'ye rağmen adım atılmayacağını dost da düşman da biliyor. BM Genel Sekreterliğinden Afrika Dönem Başkanlığına, G-20 Dönem Başkanlığına kadar tüm dünya herkes barışın teminatı olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye'yi görüyor. Bir yandan krizlerin çözümü için çabalayıp, diğer taraftan bölge ve dünya barışına katkı yaparken, bir yandan da karşımıza çıkan fırsatları sizin için, ülkemiz için, milletimiz için değerlendiriyoruz. Türk Devletleri Teşkilatını güçlendirerek Türk dünyasının yeniden bütünleşmesi için adımlar atıyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin üyeliğiyle Türk dünyası ve Akdeniz arasındaki bağlantıyı kuruyoruz. Doğu Akdeniz'de ve Ege'de hak ve çıkarlarımıza göz dikenlerin heveslerini kursaklarında bırakıyoruz."

Ülke sınırlarında terör koridorları oluşturmaya kalkanları oyunlarını bozduklarının altını çizen Çavuşoğlu, "Etki alanımızı daha da güçlendiriyoruz. Amerika'dan Latin Amerika'ya kadar, Asya'ya kadar geçmişte bize uzak denilen coğrafyaları artık yakın kılıyoruz. Dünyanın her yerindeki vatandaşlarımıza ve soydaşlarımıza sahip çıkıyoruz. Cumhurbaşkanımızın himayesinde diplomasinin bugünü ve geleceği artık Antalya'da Antalya Diploması Forumunda konuşuluyor. Dost da düşman da artık şunu çok iyi biliyor, Türkiye artık başkalarının kurduğu masalarda, başkalarının kurallarına uyan bir figüran değil." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi