Kıbrıs Türk Barolar Birliği’nin Küçük Kaymaklı bölgesindeki Merkez Binası bugün düzenlenen törenle açıldı. 

Törene, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri, Başsavcı Aşkan İlgen, bazı bakan ve milletvekilleri, Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Ünver Bedevi, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, avukatlar, dernek ve birlik başkanlarıyla davetliler katıldı. 

Açılış töreninde Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Ünver Bedevi ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu birer konuşma yaptı. 

BEDEVİ: “AVUKATLAR BURAYA SAHİP ÇIKMALI” 

Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Ünver Bedevi, 1974’ten bu yana baronun binası olmadan, kısıtlı mekanlarda hizmet vermeye çalıştığını belirtti. 

Yeni binanın avukatların kendi imkanlarıyla, ödedikleri aidatlarla yapıldığını ifade eden Bedevi, “Topluma hizmette çok faydalara vesile olmasını istiyoruz. Bina avukatlarındır. Her avukata ait bir mekandır. Avukatlar buraya sahip çıkmalıdır. Buranın kimsenin dergahı olmasına izin verilmemelidir” dedi. 

Bedevi, binada arşiv, kütüphane, seminer salonu, derslik, çalışma ve toplantı odası, kilitli arşiv dolapları, restoran ve sosyal alanlar yer aldığını söyledi. 

Baronun tüm hesaplarının şeffaf olduğuna değinen Bedevi, “Dört duvar halinde alındığı günden bu yana 180 bin sterlin harcandı” dedi. 

Bedevi, “Faiz Yasası kavgaları sürerken sokağa dökülmüştük. Doğru maksat için camia kenetlenirse önünde kimse duramaz. Biz bundan sonra birlik olarak, birliği ve toplumu ileriye taşıyacak adımları atmalıyız” dedi. 

Ünver Bedevi, Türkiye Barolar Birliği ile ilişkilerini daha da ilerletmeyi hedeflediklerini vurguladı. 

FEYZİOĞLU: “KIBRISLI TÜRKLER CAN KARDEŞİMİZ”

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da konuşmasında, “Kıbrıs bizim için yavru vatan değil, anavatandır. Kıbrıslı Türkler küçük kardeşimiz değil can kardeşimizdir. KKTC’ye hizmet etmek lütuf değil, asli görevimizdir” ifadelerini kullandı. 

Kıbrıs Türk Barolar Birliği ile ilişkileri en üst seviyeye çıkaracaklarını söyleyen Feyzioğlu, “Ankara’da Türkçe Konuşan Ülkeler Ve Akraba Topluluklar Bürolar Birliği’nin kuruluşu için ön mutabakat imzalandı. Bu toplantının ön görüşmesinde, Kıbrıs Türk Barolar Birliği de bizimle birlikte ev sahibi idi. Dünya toplumlarının Kıbrıs Türk toplumunu tanıması için elbirliğiyle seferberlik ilan etmeliyiz” diye konuştu. 

Kıbrıslı Türk avukatları, Türkiye’de yapılacak tüm etkinliklere davet eden Feyzioğlu, tüm imkanlardan Türkiyeli avukatlarla eşit şartlarda yararlanabileceklerini söyledi. 

EROĞLU: “İŞBİRLİĞİ BİZİ ONURLANDIRDI” 

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da Barolar Birliği Merkez Binası’nın tamamlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, bir eksikliğin tamamlanmış olduğunu söyledi. 

Türkiye Cumhuriyeti Barolar Birliği ile işbirliğine girilmesinin ve bunun aynı milletin insanı şeklinde yapılmasının, kendisini onurlandırdığını belirten Eroğlu, KKTC ile TC arasında hukuki farklılıklar bulunduğunu ancak önemli olanın işbirliği yapılması olduğunu kaydetti. 

Eroğlu, “Önemli olan işbirliği içine girip, Kıbrıslı Türklerin dünyaya açılışında yaşadığı zorlukları aşmaya katkı yapılmasıdır. Bunlar bizi gururlandıracak olaylardır” dedi. 
Editör: TE Bilisim