Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Dr. Derviş Eroğlu, “ Doğu Akdeniz’deki gelişmeler ve uluslararası alanda yaşananlar göz önünde tutulduğu zaman Kıbrıs konusunda çok dikkat edilmesi gereken bir sürece girildiğinin rahatlıkla görülebileceğini” söyledi.
Cumhurbaşkanı Eroğlu, “ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın birinci görevinin dünyada ve bölgedeki gelişmeleri de gözterek kendi halkını ileriye taşımak olduğunu” söyledi.
“ Rum tarafının Kıbrıs Türkü’nün egemenliğine , devletine ve toprağına yönelik bir hazımsızlık içinde olduğunu” anlatan Cumhurbaşkanı Eroğlu, “ hata yapmamalıyız. Yaparsak sıkıntı yaşarız. Cumhurbaşkanlığı seçimi son derece önemlidir. Ben halkımın doğruyu bildiğinden eminim” dedi.
Gönyeli’de vatandaşlarla bir araya gelen Eroğlu’na UBP Genel Başkanı ve Milletvekili Hüseyin Özgürgün, Lefkoşa ilçe başkanı ve Milletvekili Dr. Faiz Sucuoğlu, UBP Lefkoşa milletvekilleri Zorlu Töre ve Ersin Tatar ile DPUG Genel Sekreteri , Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Lefkoşa Milletvekili Dr. Mustafa Arabacıoğlu ,DPUG Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Erol Aktoprak eşlik etti.


“ HALKIMIN NE İSTEDİĞİNİ BİLEREK, GÖZETEREK MÜZAKERE MASASINDAYIM”

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği ziyarette Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Kıbrıs konusunda bilgi verdi.

KKTC Cumhurbaşkanı olarak halk adına, halkın ne istediğini bilerek, gözterek müzakere masasında olduğunu söyleyen Eroğlu şöyle devam etti:
“Müzakerelere ara verilmiştir. Çünkü Rum lider masayı terk etti. Sebebi de denizdeki gemimizdir. Ama anlamadıkları bir şey var ki, o gemi bizim adımıza arama yapmaktadır. Akdeniz’deki deniz altı zenginliklerde Kıbrıslı Türklerin de hakkı olduğunu hem Rum tarafı hem de dünya teslim etmektedir. Ancak Rumlar, hakkımızı çözümden sonra vermek istiyorlar. Biz de bu konunun çözümden sonra ele alınmasını söylüyoruz. Ancak tüm uyarılarımıza rağmen aramalarına devam ediyorlar. Bu doğalgazın masada tartışılması gerekmektedir.”


“NEDEN ADAY OLDUM?”

Eroğlu, neden aday olduğu noktasında da şunları ifade etti:
“Kişisel bir beklentim yoktur. Evimde oturmak yerine , taşın altına elimi sokmayı halkım için istiyorum. Ben sizin sayenizde bütün makamları görmüş bir arkadaşınızım. Gelişmeler gösteriyor ki müzakere masasında önümüzdeki birkaç yıl içerisinde çok önemli görüşmeler ve tartışmalar olacaktır. İşte o noktada Kıbrıs sorununu yaşayan, dik oturmasını, sabretmesini bilen tecrübeli birinin masada olması lazım. Başlattığım müzakereleri halkımızın beklentileri doğrultusunda sonuçlandıracağıma inandığım için tekrar aday oldum. UBP ve DPUG bana çağrı yaptı ve bu yola çıktık. Sizlerle bu yolu tamamlayacağız. Bu yolun sonunda sandıktan çıkma var ve hedefimiz de birinci turdur.”

“ÇOK ÇALIŞMAK LAZIM”

Yaptığı bölge ziyaretlerinde edindiği izlenime göre seçimin birinci turda biteceğine inandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Ama çok çalışmak lazım. Ülkenin bütün yerleşim birimlerinde çalışmamız lazım” dedi.
KKTC halkını mutlu edecek bir anlaşma arayışı içinde olduğunu söyleyen Derviş Eroğlu, geçmişin karanlık günlerine döndürmeyecek, yarınların bugünden daha güzel olacağı bir anlaşmayı hedeflediğini anlattı.
Eroğlu konuşmasına şöyle devam etti:

“KKTC’NİN KURULUŞUNU SİNDİREMEDİLER”

“Özellikle CTP, beni bilgi vermemekle suçluyordu. Şimdi halkın karşısına geçip bilgi verdiğimiz için eleştiriyorlar. Rum liderliği masadan kaçtı, ama çözüm istemez diye beni eleştiriyorlar. 5 yıldan beridir Eroğlu çözüm istemez diyorlar. Adam masadan kaçtı, bir kez olsun onu eleştirin. Ben masadayım, muhatabım masada değil. Bizim içimizde bazı siyasi partiler, KKTC’nin kuruluşunu içine sindiremediler. KKTC’nin kurulduğu gece ben o arkadaşların tepkilerinin ne olduğunu çok iyi hatırlıyorum. Madem ki kuruluşuna onay verdiniz, o devlete sahip çıkacaksınız. Bu devlet masada benim elimi güçlendiren en önemli silahımdır. Bölgemizde tek huzurlu devlet burasıdır. Çünkü Türkiye’nin garantisinde, Türk askerinin korumasında yaşıyoruz. Rum tarafı masaya bazı köy isimleri ile geldi. Bunları yan yana koyup harita üzerinde baktığınızda, doğal bir harita oluşuyor. Ama biz daha önceden harita gelmesine engel olduk. Her konuda anlaştıktan sonra bu konu gündeme gelecek dedik. Kabul edildi de. Ama harita koyamayan Rum liderliği, köy isimlerinin yazılı olduğu kağıdı getirdi.”
“RUM LİDERLİĞİ HALKINA YALAN SÖYLEDİ”

1974’ten günümüze 40 yıl geçtiğini ve büyük değişiklikler olduğunu söyleyen Eroğlu, “Rum tarafı bu aşırı isteklerinden vazgeçmeli. Bugüne kadar meydana gelen gelişmeleri göz ardı etmemeleri gerekiyor” dedi.
Rum liderliğinin yıllarca halkına yalan söylediğine dikkat çeken Eroğlu, şimdi ortaya çıkabilecek bir çözümden bu yüzden korktuklarını söyledi.


Editör: TE Bilisim