Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs (Near East University Nicosia Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, İlahiyat Fakültesi Kurucu Dekanı Yrd. Doç. Dr. Yusuf Suiçmez, fakültenin eğitimde 3’üncü yılına başlayacağını belirtirken, 269 öğrenci sayısına ulaşmış olduklarını ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. Suiçmez, öğrencilerin % 50'sinden fazlasının kadın öğrenciler olduğunu dile getirirken, bu yıl Türkiye’den 60 KKTC’den ise 30 olmak üzere toplamda 90 öğrenci aldıklarını vurguladı.

Bu yıl ilk kez dikey geçişle öğrenci aldıklarını da kaydeden Yrd. Doç. Dr. Suiçmez, aynı zamanda Yüksek Lisans programları için son hazırlıklarını yaptıklarını ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. Suiçmez, önümüzdeki yıl ilk mezunların verileceğine dikkat çekerek, başarılı olan öğrencilerin bir kısmını akademisyen yetiştirmek için şimdiden alt yapısını oluşturmaya başladıklarını belirtti.

İlahiyat Fakültesi’nin bir takım protokollerinin de olduğunu açıklayan Yrd. Doç. Dr. Suiçmez, öğrenci değişim programları için çalışmalarında sürdüğünü, Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin YGS’de her geçen yıl puanlarının yükseldiğini ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. Suiçmez, Marmara Üniversitesi ile işbirliği içerisinde olduklarını anlatırken akademik kadronun oluşturulduğunu verilen tam burslarla eğitim yılına hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Yrd. Doç. Dr. Suiçmez, misyonlarına dikkat çekerken “İlâhiyat alanında, özel olarak da İslâm dini ve mensuplarınca oluşturulan bilim dallarında uluslararası düzeyde eğitim vermek, araştırma ve incelemeler yapmak” üstün nitelikli ve donanımlı uzman, araştırmacı, din kültürü ve ahlâk bilgisi öğretmeni ve din görevlileri yetiştirmek amacında olduklarını kaydetti.

Millî, dinî, mânevî, ahlâkî ve kültürel değerlerin benimsenmesi, yaşatılması ve korunmasına öncülük etmek istediklerini de belirten Yrd. Doç. Dr. Suiçmez, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kalkınma yolundaki hamlelerine destek olacak donanımlı, bilgili ve azimli gençlerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Suiçmez, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde akademik esas ve metodları kullanarak dinin evrensel boyutlarda algılanmasına katkıda bulunmak amacını da taşıdıklarını dile getirirken çevre ülkeler için câzibe merkezi olmuş, uluslararası düzeyde eğitim veren bir kurum olduklarını kaydetti.


Editör: TE Bilisim