Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) KKTC Rektörü Prof. Dr. Ercan Kahya ile İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca’yı kabul etti.

Kabulde konuşan İTÜ KKTC Rektörü Prof. Dr. Ercan Kahya, İTÜ KKTC kampusu kurulması çalışmalarında Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun baştan beri kendilerini desteklediğini ve çalışmalarının yararlı olması için katkı yaptığını kaydetti.

5 ay önce gelip görevlerine başladıklarını belirten Kahya, amaçlarının; eğitim alanında adanın tümünü ve bölgeyi kucaklamak olduğunu kaydetti.

Ortadoğu, Balkanları ve Türki Cumhuriyetleri’nden öğrenci çekme hedefleri olduğunu da dile getiren Kahya, bu yıl 90’a yakın öğrencileri olduğunu, bu rakamı gelecek yıl 3-4 katına çıkarmak istediklerini belirtti.

Kahya, uzun vadede İstanbul’a bağlı olmadan KKTC’de bir dünya üniversitesi olmayı istediklerini de dile getirdi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, İTÜ’nün bir marka ve dünyanın en saygın üniversitelerinden birisi olduğunu söyledi.

Eroğlu, İTÜ’nün KKTC’de kampus açmasının ve eğitimine burada devam etmesinin, hem KKTC’nin isminin duyulması ve tanıtılması hem de mezun olan öğrencilerin ülkelerine döndüklerinde KKTC’yi anlatmaları açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Değerli hocaların KKTC’de açtıkları İTÜ kampusu ile KKTC’nin kapılarını dünyaya açtıklarını ifade eden Eroğlu, üniversitenin başarılı olmasını ve dünyanın çeşitli yerlerinden öğrenci çekmesini arzu ettiğini söyledi.

İTÜ’den mezun olmanın çok kimseye nasip olmayacak bir şey olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Eroğlu, çok sayıda öğrencinin İTÜ KKTC’de eğitim görmek isteyeceğini düşündüğünü kaydetti.

“KKTC’NİN DÜNYAYA AÇILAN PENCERESİ OLACAK”

Öğrenci sayısının da artacağından emin olduğunu söyleyen Eroğlu, üniversitenin KKTC’nin dünyaya açılan penceresi olacağını, mezun olan öğrencilerin ülkelerinde yapacakları faaliyetlerin KKTC’ye fayda sağlayacağını kaydetti.
Editör: TE Bilisim