Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KKTC’nin kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri’ni temsilen KKTC’ye gelen 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever’i kabul etti.

Orgeneral Avsever, ziyarette Türkiye Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulisi Akar’ın 15 Kasım mesajını Akıncı’ya takdim etti.

Cumhurbaşkanı Akıncı ise KKTC’nin 33. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Türkiye Genelkurmay Başkanı’nın gönderdiği mesaja karşılık hazırladığı teşekkür mektubunu Avsever’e verdi.

Akıncı, Barış Harekatı’nın 42 yıl önce faşist Yunan Cuntası’nın yaptığı darbe neticesinde Enosis hareketinin engellenmesi maksadıyla gerçekleştirildiğini ifade etti.

Akıncı, çözüm uğraşları sürerken devletin, ekonominin, demokrasinin daha iyi ve daha güzel gitmesi için uğraşlarını sürdürdüklerini, Türkiye’yi her zaman bu konuda yanı başlarında bulduklarını kaydetti ve tüm yapılanlardan dolayı teşekkür etti.

Akıncı Avsever’e KKTC’nin kuruluşunun 33. yıldönümü anısına bir plaket verirken, Avseven de Akıncı’ya Türkiye Genelkurmay Başkanlığı şildini takdim etti.
Editör: TE Bilisim