Kaner Şirketler Grubu, ikinci kez uluslararası bir franchise markasını daha Kuzey Kıbrıs’a taşıdı. 2007 yılında Gloria Jean’s Coffees ile aştığı izolasyonlara bir yenisini daha ekleyerek dünyanın önde gelen markalarından Domino’s Pizza’yı açtı. Lefkoşa’da Osman Paşa Caddesi, Köşklüçiftlik’te hizmet vermeye başlayan Domino’s Pizza, özel soslarla hazırlanan eşsiz pizzalarını müşterilerine sunuyor.

Domino’s Pizza Kuzey Kıbrıs mağazasının açılışı ile ilgili 9 Eylül Pazartesi günü bir basın lansmanı düzenlendi. Kaner Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Güliz Kaner, Domino’s Pizza Uluslararası İş Danışmanı Jules Phillips, Operasyon Müdürü Eda Akdeniz’in konuşmalarının yer aldığı tanıtım saat 16:00’da başladı. Güliz Kaner konuşmasının başında, “Bildiğiniz gibi ilk olarak 2007 yılından itibaren Gloria Jean’s Coffees ile halkımızı buluşturduk. Şimdi ise dünyanın önde gelen bir başka markası Domino’s Pizza’yı halkımıza sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kaner Şirketler Grubu, faaliyetlerini sürdürdüğü her alanda en iyiyi yapmaya, standartları yükseltmeye çalışmaktadır. İş ortaklığı yapmış olduğumuz markalar vasıtasıyla global know-how’ı ülkemize taşıyor olmaktan da ayrıca gurur duyuyoruz” dedi.

Kaner Şirketler Grubu tarafından Domino’s Pizza’nın açılışı dolayısı ile düzenlenen basın lansmanında, Domino’s dünyasına ilişkin bilgiler de paylaşıldı. 1960 yılında Amerika'nın Michigan eyaletinde Thomas Monaghan tarafından kurulan, 1983 yılına kadar Amerika’da hizmet veren şirket, sonrasında Kanada ve oradan da İngiltere’ye şube açtı. 1997 yılına gelindiği zaman 1500 uluslararası lokasyonda şubeye sahip olan Domino’s Pizza, 2004 yılında halka açılarak New York Borsa’sında hisseleri işlem görmeye başladı. Bugün 70 ülkede 10.000’den fazla şube ile hizmet vermekte olan Domino’s Pizza, "Dünyanın En Büyük Evlere Servis Pizza Zinciri" olma gururunu yaşıyor.

Domino’s Pizza kısa sürede daha fazla lokasyonda hizmet verecek

“Domino’s olarak işimizin temelinde lezzetli pizzalar yapmak var. Bir yandan Domino’s kalitesinde ve lezzetinde pizzaları müşterilerimizin beğenisine sunarken, bir yandan da kampanyalarımızla keyif katacağız” diyen Güliz Kaner, kısa süre içerisinde Domino’s Pizza’yı daha fazla noktada halkımıza sunmak arzusunda olduklarını, lokasyonlar ve planlanan mağaza sayıları ile ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Ay sonuna kadar ev ve iş yerlerine servis hizmeti tam performansa ulaşacak


21 Ağustos’tan itibaren, resmi açılışın henüz gerçekleşmediği, performans ve hizmet testlerinin de yapıldığı “soft opening” sürecinde, her gün daha iyi, daha hızlı bir performansa ulaştıklarını belirten Kaner, ay sonuna kadar da ev ve iş yerlerine servis hizmetini standartlara uygun olarak tam performans ile sunuyor olacaklarını müjdeledi.

Müşterilerine teşekkür etti

Dominos’s Pizza’nın menülerinin, kampanya ve promosyonlarının ülkelere/bölgelere göre farklılık gösterebilmekte olduğunu belirten Güliz Kaner, Domino’sun 30 dakikada kapınızda vaadine erişebilmek adına ev ve iş yerlerine servis hizmetinin belli bölgelerle sınırlanmış olduklarını, ileriki dönemde açılacak yeni Domino’s Pizza mağazaları ile servis ağını daha da genişletme imkanına sahip olacaklarını vurguladı. Kaner, “Henüz tam performans hizmet vermeye hazır hale gelmemişken bile kapılarımızı açtığımız ilk andan itibaren halkımızın yoğun ilgisiyle karşılaştık. Bu ilgi çok yüksek bir düzeyde. Ay sonuna kadar hız olarak da standartlara erişmeyi hedefliyoruz. Ancak bu sürede yaşanan bazı gecikmelere bile gösterdikleri anlayıştan, samimiyetten, yapıcı her türlü eleştirilerinden dolayı müşterilerimize gönülden teşekkür ediyoruz” dedi.

Haftanın her günü, saat 11:00’den 23:00’e kadar hizmet sunan Domino’s Pizza mağazasında, ev ve iş yerlerine servis dışında yerinde hizmet için aynı anda 50 kişi kapasitesi bulunuyor. Soğuk hava depoları, hamur üretim yeri, sebze kesimi gibi bölümlere sahip olan üretimhane ise 4 mağazaya hizmet edebilecek şekilde dizayn edildi.
Jules Phillips: “Kuzey Kıbrıs mağazası kısa sürede büyük bir başarı göstererek global standartlara ulaştı”
Kuzey Kıbrıs mağazasının, Domino’sun global standartlarına erişebilmesi adına önemli katkıları bulunan Domino’s Pizza Uluslararası İş Danışmanı Jules Phillips de düzenlenen basın lansmanında yer aldı. 15 yılı Domino’s Pizza’da olmak üzere 25 yıllık pizza endüstrisi tecrübesine sahip olan Jules Phillips, basın mensuplarına Domino’s Pizza dünyasına ilişkin olarak bilgiler verdi. Domino’s Pizza Kuzey Kıbrıs mağazasının açılış sürecine destek vermek üzere görevlendirilen Phillips, çalışanlara eğitimler de verdi. Toplantıda yaptığı konuşmada Domino’sun yüksek standartlara sahip olduğunun altını çizen Phillips, Kuzey Kıbrıs mağazasının da kısa sürede büyük bir başarı göstererek global standartlarına ulaştığının müjdesini verdi.

EMEA Bölgesi Başkan Yardımcısı Anderson kutlama mesajı gönderdi

Jules Phillips, Domino’s Pizza International’ın Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgesi Başkan Yardımcısı Eric Anderson’un açılış dolayısı ile ilettiği mesajı da aktardı. Anderson mesajında, kısa zaman içerisinde Kuzey Kıbrıs mağazasını ziyaret etmek istediğini belirterek “İlk Domino’s Pizza mağazanız için sizleri kutlarım. Domino’s Pizza ailesine hoş geldiniz” dedi.

Domino’s Pizza Kuzey Kıbrıs Operasyon Müdürü Eda Akdeniz ise, ilk mağazanın faaliyete girebilmesi için çok ciddi bir hazırlık sürecinden geçildiğini belirterek, “Domino’s standartları çok üst düzeyde. Bu nedenle bu standartlara erişebilmek için, her ayrıntının üzerinde hassasiyetle durulduğu yoğun bir süreç geçirdik. Kullanılan malzemelerin tümü Amerika’dan onaylandı. Bizler ve tüm çalışanlarımız Jules Phillips’in önderliğinde yoğun eğitimler aldı” dedi. Domino’sun sunduğu lezzet ve kalitenin yanında hızın da önemli bir faktör olduğunu belirten Akdeniz, bu anlamdaki standartlara erişmek için de hız testlerini başarıyla sürdürerek, her gün daha iyi bir performansa eriştiklerini vurguladı.

Domino’s Pizza’yı özel kılan özelliklerinin; özel sosu, her zaman günlük olarak hazırlanan taze hamuru ve en iyi malzemelerin kullanılmasının olduğunu söyleyen Akdeniz, müşterilerine lezzetli pizza ve mükemmel hizmet vermek için kullandıkları teknolojinin de çok önemli olduğunu belirtti.

Eda Akdeniz: “Yerel lezzetlerin eşlik ettiği pizzalar üretmek hedefindeyiz”

Kuzey Kıbrıs menüsünde, Domino’s Pizza’nın tescilli ürünü Extravaganza başta olmak üzere dünyada en beğenilen ürünlerinin yer aldığını, ileriki dönemde menüde çeşitliliğin artırılacağını söyleyen Eda Akdeniz, Amerika’daki merkezden gerekli onayları almaları durumunda yerel lezzetlerin eşlik ettiği pizzalar üretmek hedefinde olduklarını da vurguladı.

Basın mensupları da pizza yaptı
Konuşmaların ardından Jules Phillips, önlüğünü giyerek pizza yapımına ilişkin interaktif bir sunum gerçekleştirdi. Phillips’in sunumunun ardından bazı basın mensupları da belirlenen süre içerisinde kendi pizzalarını yaptı.

Dünyada Domino’s Pizza:
Domino’s Pizza’nın kökenleri Ypsilanti, Michigan’da Tom Monaghan ve erkek kardeşi James’in Dominick's Pizza adında yerel bir pizzacıyı satın almasına dayanmaktadır. Anlaşma $75 dolarlık bir kapora ile sağlama alınmış, kardeşler mağazayı satın almak için $500 dolar borçlanmıştı. 8 ay sonra James işi bırakarak hissesini 2.el bir Volkswagen Beetle karşılığı kardeşi Tom’a sattı. Tom Monaghan’ın şirketin tek sahibi haline gelmesiyle, Dominick’s Pizza’nın adı Domino's Pizza oldu. 1968’de çıkan bir yangınla şirketin ana merkezi ve erzak deposu yandı. İlerleyen yıllarda 1975’de Amstar tarafından açılan bir ticari marka ihlali davası dahil Domino’s birkaç engelle daha karşılaştıysa da Domino şekerin üreticisi olarak şirket genişlemeye devam etti ve 1978’de 200. franchise’ını açtı. 1983 yılına kadar Amerika’da hizmet veren şirket, sonrasında Kanada ve oradan da İngiltere’ye şube açtı. 1983 yılında Domino's Winnipeg Canada’da ilk uluslararası Domino’su açarak operasyonlarında merkeziyetçilikten vazgeçmiş oldu. İlk Birleşik Krallık ve Japon mağazaları 1985 yılında açıldı. 1997 yılına kadar 1500 uluslararası mağaza sayısına ulaşıldı. Monaghan 1998’de emekli oldu ama şirkette kontrol yetkisi olmadan %27 hissesini saklı tuttu. Domino’s Pizza, 2004 yılında halka açılarak NewYork Borsa’sında hisseleri işlem görmeye başladı. Domino’s Pizza bugün 70’in üzerinde ülkede, 10,000’in üzerinde yerel ve uluslararası mağaza ile faaliyetlerini sürdürüyor. Sektörün önde gelen dergilerinde ‘Yılın Zincir Markası’ seçilen Domino’s Pizza, "Dünyanın En Büyük Evlere Servis Pizza Zinciri" olma gururunu yaşamaktadır.

Domino’s Pizza kutusundaki 3 nokta ilk üç Domino mağazasını temsil etmektedir. Monaghan her yeni açılan mağaza için 1 nokta daha eklemeyi planlamaktaydı ama Domino’s mağaza açma hızı düşünüldüğünde bu fikir pratikte imkansız hale geldi.
 
Editör: TE Bilisim