Başbakan yardımcısı Kudret Özersay, Türkiye BDDK'nın dün aldığı kararı yeniden gözden geçirilmesi için yaptığı girişimleri sosyal medya hesabından paylaştı.

Özersay'ın açıklamaları şöyle:

Bu sabahtan itibaren ülkemizde devam eden bir tartışmaya ilişkin durumun ne olduğunu ve hangi adımı attığımızı kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Türkiye’de Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) dün aldığı bir karar ile kredi kartlarında taksitlendirme şartlarını yurt dışına ilişkin harcamalarda değiştirdi. Buna göre yurt dışındaki belirli harcamalarda Türk vatandaşları için taksit sayısı-süresi azaltıldı. Bu da Türkiye açısından doğal olarak yurt dışı sayılan KKTC’ye Türkiye’den gelecek olan turistlerin ülkemizde yapacakları olası harcamaları da olumsuz yönde etkileyebilecek bir durum ortaya çıkardı.

Bu gelişmeyle ilgili olarak sektör temsilcilerinden gelen şikayetleri de dikkate alarak Merkez Bankası Başkanımız Rifat Günay bey ile görüştüm. MB Başkanımız Türkiye’deki yetkililer ve özellikle BDDK Başkanı ile yapmış olduğu ilk temasta bu gelişmenin ülke ekonomimize olumsuz yansımalarını aktararak bu kararın KKTC açısından yeniden değerlendirilmesini talep etmiştir. Bu aşamada sıkıntıyı aşabileceğimiz izlenimini edindiğimizi ve temasların devam ettiğini söyleyebilirim. Gelişme oldukça kamuoyuna bilgi vereceğiz.

Türkiye'de Yurt dışı seyahat harcamalarında taksit sınırı 3'e indi

Türkiye BDDK, kredi kartı ile yapılan havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışına ilişkin harcamalarda taksitlendirme sürelerini altı aydan üç aya düşürdü.


BDDK'nın sitesinden yapılan açıklamada, "BDDK'nın 10.01.2020 tarihli ve 8791 sayılı Kararı ile Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğin 26'ncı maddesinin 7'nci fıkrası uyarınca, 11.01.2019 tarihli ve 8198 sayılı Kurul Kararı ile belirlenen kredi kartlarında taksitlendirme sürelerinin; havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışına ilişkin harcamalarda 6 aydan 3 aya düşürülmesine karar verilmiştir" denildi.

Editör: TE Bilisim