Ekonomi ve Enerji Bakanlığı tarafından organize edilen 37’inci KKTC Uluslararası Fuarı, Cuma günü açılıyor.

Atatürk Kültür Parkı ve Fuar Alanı’nda,16 Haziran’a kadar devam edecek fuarın açılışı 7 Haziran Cuma günü saat 19.00’da Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından yapılacak.

Firmalar fuar kapsamında, 3 bin metrekare kapalı ve 5 bin metrekarelik açık alanda, yerli ve ithal ürünlerin tanıtımını yapacak.

Geçen yıl 60 bin kişinin ziyaret ettiği fuar, Pazar - Perşembe günlerde 19.00 - 23.00, Cuma - Cumartesi günleri ise 19.00 - 24.00 saatleri arasında halkın ziyaretine açık olacak.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Sanayi Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, belli bir sektörün veya ürün grubunun hedef alınmadığı fuarda, çeşitli mal ve hizmetlerin ticari tanıtımı yapılacak, ancak sıcak satış olmayacak.

Sosyal, kültürel ve eğlence etkinliklerinin de yer alacağı fuarda, her yıl olduğu gibi bu yılda çocukların eğlenmesi için lunapark açık olacak.

Fuarda, katılımcıları ve ürün gruplarını içeren fuar kataloğu ve fuar amblemli naylon poşetler, promosyon olarak dağıtılacak.

“TALEP ARTTI… YENİ KAPALI VE AÇIK MEKANLARA İHTİYAÇ VAR”

Sanayi Dairesi Müdürü Soley Akçaba imzasıyla yapılan açıklamaya göre, bu yıl fuara katılarak ürünlerini sergilemek ve ticari tanıtımını yapmak isteyen firmaların sayısında ve alan talebinde artış yaşandı.

Açıklamada büyük yer talebi olan firmaların bir kısmına imkanlar çerçevesinde yer verildiği, taleplerin karşılanması için yeni kapalı ve açık mekanlara ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.

KKTC’DEN 90 FİRMA KATILACAK

Bu yıl fuara KKTC’den, 28’i sanayici-imalatçı, 48’i ithalatçı ve 14’ü tanıtım amaçlı firma olmak üzere, toplam 90 firma ve kuruluş katılacak.

KKTC stantlarında bu yıl sergilenecek ürünler şöyle:

“Kıbrıs’a özgü el sanatları ve hediyelik eşyalar, turizm tanıtım materyalleri, inşaat ve yapı malzemeleri, mutfaklar, oturma grupları, mobilya, yatak takımları, banyo ve aksesuarları, beyaz eşya çeşitleri, soğutma sistemleri, müzik setleri, gıda ürünleri, temizlik malzemeleri, oto bakım ürünleri, duvar kağıtları, Kıbrıs’a özgü macun çeşitleri, halı ve perde çeşitleri, zirai tarım aletleri, gazlı alkolsüz içecekler, konfeksiyon ürünleri, bilgisayar ve aksamları, aydınlatma malzemeleri, parke, bordür, kaplama taşları, iç ve dış cephe boyalar, kimyasal ürünler, alcı dekorasyon ürünleri, kozmetik ürünleri, güvenlik sistemleri, kameralar ve ekipmanları, çocuk oyuncakları, bisiklet ve aksesuarları, iş makineleri, duvar kağıtları, büro malzemeleri, sigorta hizmetleri, dekorasyon amaçlı taşlar, ahşap bahçe mobilyaları ve aksesuarları, ışık ve ses sistemleri, iletişim hizmetleri, avcılık ve balıkçılık deniz malzemeleri, kafes baklava bahçe telleri, çelik bina ve konteynır yapılar, sentetik çim çeşitleri ve bahçe aksesuarları, spor malzemeleri, küçük ev gereçleri ve aksesuarları, yabancı dil eğitim hizmetleri, paslanmaz küpeşte çeşitleri, doğal mermer, solar güneş enerjisi sistem ve ekipmanları, rüzgar enerji sistemleri, iş makineleri, çelik endüstriyel mutfak ve çelik ekipmanları.”

TÜRKİYE STANDINDA TÜRK MALI İMAJI ÖNE ÇIKARILACAK

Türkiye Cumhuriyeti standında, her yıl olduğu gibi bu yıl da, Türkiye’nin değişik sektörlerinde hizmet veren sanayi kuruluşlarının tanıtımı yapılacak ve ürünleri sergilenecek.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri, “Türk Malı” imajının öne çıkartılması amacıyla, Türkiye’den 1 kurum ve 29 firmayla fuara katılarak, mal ve hizmet tanıtımı yapacak.

Fuara katılacak TC’li firmalar ile KKTC’li firmalar arasında var olan mevcut ticari ilişkilerin geliştirilmesine ve yeni işbirliği olanakları yaratılmasına çalışılacak.

TC standında, Akdeniz İhracatçı Birlikleri ve İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi’nin ortak yer alacağı bir bilgilendirme standı kurulacak.

TC Stantlarında bu yıl sergilenecek ürünler; “ev ofis mobilyaları, elektrikli ev aletleri, banyo, küvet, jakuzi, duş kabin çeşitleri, mutfak dolapları ve aksesuarları, panel mobilya, paslanmaz çelikten mutfak eşyaları, paslanmaz madeni ve cam mutfak eşyaları, porselen sofra eşyaları, süzme çam ve çiçek balları, parke lambri ve ahşap ürünleri, oturma grupları, hijyenik ürünler, beyaz eşya ve elektronik ürünler, sünger yatak, baza, başlık ve yastık çeşitleri, aromalı içecekler, havlu, bornoz, nevresim ve uyku setleri, tekstil çeşitleri, ağaç mamulleri ve orman ürünleri, züccaciye ve hediyelik eşyalar” olacak. 
Editör: TE Bilisim