Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı Polonya’nın başkenti Varşova’da 24-26 Ocak tarihleri arasında üçüncüsü düzenlenen ITM Turizm Fuarı’na bu yıl ikinci kez katıldı.

Fuara Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı adına Bakanlık Müdürü Mustafa Erişmen, Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Memurları Ece Karabatak ile Mustafa Köprülü ve KITSAB Temsilcisi İsmail Abidin ile KITOB Temsilcisi Emre Aktül katıldı.
ITM Turizm Fuarı’nda, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı’na ait 42 metrekarelik stantta KKTC’nin turizm ürünlerinin en belirgin öğelerini yansıtan zengin görsellere yer verilirken, KKTC’nin turistik güzelliklerini de yansıtan yeni fotoğraflar yerleştirildi.

Standımızda bulunan LCD ekran aracılığı ile ülkemizin en yeni turizm tanıtım filmleri de gösterilerek, ziyaretçilerin Kuzey Kıbrıs’ı tanıması açısından büyük bir önem taşıyor.
Kuzey Kıbrıs stantında ayrıca KKTC’ye charter seferleri başlatan Akmina Travel Clup’un Polonya’da açtığı “Citron Travel” acentesi de yerini aldı.

Pazar gününe kadar sürecek olan ve "Yeni Yıla ITM Varşova ile başlayın!" sloganı ile açılan fuarda kış ve yaz tatillerinde son dakika indirimleri de dikkat çekiyor. Fuar, ocak ayından yaz tatilini ayarlamak isteyenlere büyük fırsatlar sunarken, acenteler de fuarda müşteri çekmek için büyük çaba sarf ediyor.

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı, yurtdışı turizm tanıtım ve pazarlama çalışmaları kapsamında uyguladığı turizm politikası çerçevesinde Polonya vatandaşlarının büyük çoğunluğunun İngilizce lisanında iletişim imkanına sahip olmaması nedeniyle, kendi lisanları olan Lehçe lisanında broşürler dağıtıyor.

KKTC standında ayrıca Lehçe lisanında turizm genel bilgi broşürü, İngilizce lisanında mitoloji, mutfak kültürü, kuş gözlemi, Kuzey Kıbrıs’ı ziyaret için 50 neden, tanıtım DVD’leri, turistik harita, dalış, deniz kaplumbağaları, su sporları, ülkemizdeki 2013 aktivitelerini içeren broşürler, kültür haritası, promosyon kalem, yürüyüş broşürü, kumaş heybe ile otelciler ve seyahat acentecilere ait broşürler de dağıtılıyor.

Fuara seyahat acenteleri, oteller, havayolu şirketleri, tur operatörleri, turizm organizasyonları, turizm örgütleri, turizm ile ilgili çeşitli kurum, kuruluş ve yerel halk katılmıştı. 2013’de yine benzer bir katılımcı profili olması beklenmektedir.
ITM Fuarı, yüksek hızda artan hacme sahip bir fuardır. 2011 yılına göre 2012 yılında, stand kuranların sayısında %60, ziyaretçi sayısında %32 ve fuarı ziyaret eden profesyonel turizmcilerin sayısında ise %85 artış olmuştur. Geçen yıl fuar boyunca ziyaretçi sayısı 6400 olarak belirlenmişti.
Editör: TE Bilisim