Demokrat Parti-Ulusal Güçler’den (DP-UG) 28 Temmuz Milletvekilliği Erken Genel Seçimi’ne aday olan 50 kişinin resmi adaylık başvurusu, Yüksek Seçim Kurulu’na yapıldı.

Siyasi partiler arasında son başvuruyu DP-UG’li adaylar adına Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Erol Aktoprak yaptı. Genel Başkan Serdar Denktaş ve adaylar ise YSK’ya gelmedi.

DP-UG’nin 28 Temmuz seçimindeki adayları arasında, bir süre önce UBP’den DP-UG’ye geçen 8 milletvekili arasında yer alan İskele milletvekili Ejder Aslanbaba yer almıyor. Geri kalan 7 milletvekili ile UBP Kadın Kolları Başkanlığı görevindeyken istifa ederek DP-UG’ye geçen Süreyya Gürses ise adaylar arasında yer alıyor.

Aktoprak, başvuru dosyasını vererek işlemleri tamamladıktan sonra gazetecilere açıklama yaptı ve soruları yanıtladı.

AKTOPRAK: “KKTC İKTİDARINI DEVRALACAĞINA İNANDIĞIMIZ GÜÇLÜ ADAY KADROSU...”

28 Temmuz seçimlerinde KKTC iktidarını devralacağına inandıkları güçlü bir aday kadrosunu YSK’ya telsim ettiğini ifade eden Mehmet Erol Aktoprak, bu kadronun iktidarı süresince KKTC’ye sahip çıkacağına, halkın ağlayan yüzünü güldüreceğine inandıklarını söyledi.

Aktoprak, seçimin KKTC halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Genel Başkanı Denktaş’ın başvuruda hazır bulunmamasıyla ilgili soruya karşılık Aktoprak, “Bu DP-UG’nin farkını gösteriyor. DP-UG yaptığı işlerden, kurum ve kuruluşlarının çalışmalarından emindir. Onun için seçimle ilgili genel başkan yardımcısı olarak beni görevlendirdi” yanıtını verdi.

“ASLANBABA’NIN ADAY OLMAMASI SÜRPRİZ DEĞİL”

Adaylar arasında İskele Milletvekili Ejder Aslanbaba’nın yer almaması konusundaki soru üzerine de Aktoprak, “Daha önce İskele ilçesinin aday listesi açıklanmıştır ve Sayın Aslanbaba’nın partimizden aday olmadığı kamuoyunca malumdur. Bence bu bir sürpriz olmamalı sizler açısından...” dedi.

Aktoprak, parti yetkili kurullarının Aslanbaba’nın başvurusunu değerlendirdiğini ve kabul etmediğini söyledi.

UBP’den DP-UG’ye katılan diğer 7 milletvekilinin ise 28 Temmuz seçiminde aday olduğunu belirten Aktoprak, DP’den milletvekili seçilen ve halen DP-UG milletvekili olan Genel Başkan Serdar Denktaş ile Mustafa Arabacıoğlu’nun da adaylar arasında yer aldığını belirtti.

Aktoprak, adaylarının, parti yetkili organlarının uygun gördüğü inançlı ve güçlü bir kadro olduğunu ifade etti.

“GÜVEN OYLAMASI SORUN OLMAYACAK”

“Bu durumda hükümetin güven oylamasıyla ilgili bir sıkıntı yaşanır mı?” sorusu üzerine de Aktoprak, “Bir sorun olacağını değerlendirmiyoruz” yanıtını verdi. 
Editör: TE Bilisim