2011 yılında Hava Sporları Hava Sporları Federasyonu Genel Başkanı Serdar Turganer, Hava Sporları Federasyonu çalışanı Salih Fenercioğlu’nu işten durdurmasının üzerinden yaklaşık 1 buçuk yıl geçmesinin üzerinden sular durulmadı.

Kamu - Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, Hava Sporları Federasyonu çalışan Salih Fenercioğlu’nun “2009’da Türkiye’de bulunduğu sırada bir "izinsiz atlayış yaptığı gerekçesiyle" işten çıkarılmasını mahkemeye taşıyacaklarını açıklamış ve 2011 Haziran ayında açılan davada Özkardaş'ın haklılığı ortaya çıkmıştı.
Mahkemeye taşınan olay neticesinde, davayı kazanan Kamu-Sen, olayın üzerinden bir buçuk sene geçmesine rağmen haklarını alamadı.

Hava Sporları Federasyonu ödemekle yükümlü olduğu tazminatı ödememekte direndi.
Salih Fenercioğlu'na dava sonucunda ödenmesi gereken tazminatın ödenmemesi bu kez olayı, daha da ileriye taşıdı ve "haciz" gündeme geldi.

Mahkeme kararına göre,
Davalının davacıya 51.700 TL tazminattan ibaret bir meblağ ile onun üzerinden 18.7.2011 tarihinden tediye tarihine kadar %7 faiz ödemesi hususunda EMİR ve HÜKÜM verir.

Yine bu mahkeme, 28.6.2011 tarihli fesih ihbarı geçerli nedenlere dayanmadığından, davacının hizmet akdi geçersiz nedenlerle feshedildiğinden feshin geçersizliğine EMİR VERİR.

Ve yine bu mahkeme, davalının davacıya bu hüküm masrafları dahil, dava masrafı olarak 4092 TL ile tediye tarihine kadar %14 faiz + %16 KDV ödemesi hususunda EMİR VERİR.

Tüm bunlara rağmen, mahkemenin buyurduğu emirler yerine getirilmemiş ve davalı üzerine düşeni yapmamıştır.
Fenercioğlu'nun konuyla ilgili açıklamasına göre; "Açılan davanın maddi boyutundan çok manevi boyutu önemlidir. Yaşanan süreçte, haksız ithamlarla suçlandım; kamuoyu önünde rencide edilmeye çalışıldım, defalarca federasyon başkanı tarafından iftiralara maruz kaldım. Tüm bu yaşananlar neticesinde benim bu davayı kazanmam, aslında bir onur mücadelesiydi.

1991 yılından beri içerisinde bulunduğum ve profesyonel bir noktaya geldiğim yaşantımda alnımın akıyla elde ettiğim başarılarım gölgelenmeye çalışılmış ve bu beni hayli üzmüştür. Olayın önem taşıyan boyutu budur.
Tazminatın ödenmemesi üzerine avukatım Adnan ULUNAY aracılığıyla gerekli işlemleri başlattım. Gelinen aşamada, tazminat ödenmediği için Geçitkale Havaalanı Yavrukuş Tesisleri'nde Federasyon'a ait uçak ve hava araçlarına haciz memurları tarafından tutanak tutturulmuştur. Şimdi gelinen noktada önlerinde tazminatı ödemeleri için 10 günlük bir süre bulunuyor. Ve 10 gün süre sonunda, karşı tarafın tutumuna göre yasal gereklilikler yerine getirilecektir"


Editör: TE Bilisim