Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, KKTC ile Türk dünyası arasındaki ilişkilerin arzu edilen düzeyde olmadığını vurguladı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, “KKTC Gönül Elçileri Projesi” çerçevesinde adada bulunan Dünya Gençleri Dostluk ve Dayanışma Derneği üyesi Türk dünyası gençlerini kabul etti.

Kabulde, gençlerin geleceğin liderleri olduğunu belirterek, KKTC’yi tanıma ve inceleme olanağı sağlayan bu tür ziyaretlerin önemine dikkat çeken Bozer, Kıbrıslı Türklerin Türk dünyası ile arzu edilen derecede iç içe olamadığını vurguladı.

Bozer, “Gönlümüzden geçen daha iç içe, dayanışma içinde, sorunlarımızı paylaşıp fikir danışabileceğimiz yoğun temaslar içinde olmamızdır. Çünkü biz kardeşiz” diye konuştu.

Konuk gençlere Kıbrıs sorunuyla ilgili bilgi de veren Bozer, stratejik özelliği nedeniyle adanın tarih boyunca güç kavgalarının içinde olduğunu, son yüzyılda ise Rumların adaya hakim olabilmek için her tür yöntemi denediğini ifade etti.

Gençlerin ziyaretleri sırasında KKTC’nin tüm kurumlarıyla demokratik bir devlet olduğunu göreceklerini kaydeden Bozer, dünya tarafından tanınmayan, sadece Türkiye tarafından tanınan KKTC’nin zorluklar içinde kalkınmaya çalıştığını anlattı. Bozer, “Bunda da Anavatan Türkiye’nin büyük desteğini görüyoruz” dedi.

ADAKAN: “16 FARKLI TÜRK COĞRAFYASINDAN 52 GENÇ”

Dünya Gençleri Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı ve KKTC Gönül Elçileri Projesi Genel Koordinatörü Sedat Adakan da, derneğin adada 2008’den beri faaliyette bulunduğunu belirtti.

Adakan, KKTC Ankara Büyükelçiliği, UBP Gençlik Kolları ve Genç Mücahitler Derneği tarafından desteklenen “KKTC Gönül Elçileri”  projesi kapsamında 16 farklı Türk coğrafyasından 52 gencin adaya geldiğini de söyledi.

Adakan, gençlerin KKTC’yi inceleme fırsatı bulacağını, bu yolla ülkeyi tanıyan ve bilgi edinen gençlerden gönül elçisi oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

Ziyaretin sonunda gençler Bozer’e ülkelerini ve kültürlerini yansıtan hediyeler sundu.

Editör: TE Bilisim