KKTC Egemenlik Hareketi, farklı düşünceye sahip olanlara ve demokratik eylemlere saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti.

KKTC Egemenlik Hareketi adına Emete Gözügüzelli tarafından yapılan açıklamada, “KKTC Egemenlik Hareketi’ni ELAM ile aynı kefeye koyduğu ve sendika önünde yaptıkları protesto eylemini Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun bir organizasyonu gibi göstermeye çalıştığı” gerekçesiyle KTÖS eleştirildi.

Sendikanın bugün Lefkoşa Vakıf Anaokulu’nda öğrenci ve ailelere “KKTC Egemenlik Hareketi’nin ırkçı ve faşist olduğunu” iddia eden beyanatlar dağıttığı ileri sürülen açıklamada, Lefkoşa Vakıf Anaokulu Okul Aile Birliği’nin iki üyesinin KKTC Egemenlik Hareketi’ne üye olmakla suçlandığı da ifade edildi. Sözkonusu kişilerin harekete üye olmadığı kaydedilen açıklamada, “KTÖS yönetiminin verdiği mücadele, ortak vatan dedikleri birleşik Kıbrıs mücadelesidir. Bu mücadelelerine gönül verenleri barış yanlısı, KKTC devletine inananları ise ırkçı ve faşist nitelemek hangi zihniyetin ürünüdür” ifadesine yer verildi.

“KTÖS önünde şura kararlarının içeriğine yönelik protesto eylemimiz, bizlere anayasa tarafından verilen en doğal haktır. Söz konusu protesto kesinlikle Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun bilgisi veya desteği ile gerçekleşmemiştir” denilen açıklamada, yasal koşullarda milli ve manevi değerler için mücadelenin süreceği de ifade edildi.
Editör: TE Bilisim