Rahmi Er'in 'KKTC Dönemi kapandı' yazısından öne çıkan başlıklar şöyle... 

18 Ekim’de KKTC’de yapılan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimini Mustafa Akıncı karşısında Ersin Tatar’ın kazanması tarihî bir hâdisedir. Bunu tarihî değere taşıyan, kazanan ismin kim olmasından dolayı değildir.

Bu seçim aynı zamanda tamam mı devam mı sorusuna cevap arayışıdır. Seçmen, hâlâ federasyon peşinde koşanları seçmediğine göre bu tezi yırtıp atmış ve müstakil bir devlet kurulma iradesini ortaya koymuştur. Türkiye ve yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da aynı görüştedir.

O hâlde; artık KKTC ismi terk edilerek "Kıbrıs Türk Cumhuriyeti" ilân edilmeli ve diğer devletlerin onu tanıması temin edilmelidir. Yeni seneye bu isimle girilmeli. Bayrak üzerinde de çalışması isabetli olur diye düşünüyoruz. Mevcut bayrakta ay-yıldız, şehidlerin kanı ve beyaz zemin sembolleri var. Beyaz renk, barışı, ifade etmekte. Ancak bu beyazlığın değişmesi yerinde olur. Ay-yıldız ve şehidlerin kanı muhafaza edilerek Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayrağı üzerinde yeniden çalışmalı.

Kıbrıs Türkü’nün basiretli tercihiyle tecelli eden 18 Ekim cumhurbaşkanlığı seçim neticeleri, cephedeki Azeri Türkü’nün şevkini arttırdığı gibi Mavi Vatan’da mücadele veren Ankara’nın da elini güçlendirmiştir.

Editör: TE Bilisim