Devleti rant kapısı haline getirildiğini, işçinin, köylünün perişan durumda olduğunu söyleyen Tunalı, “Rant çeteleri ve yakınları sorunsuz ve gelecek korkusu olmadan padişah gibi yaşamlarına devam ediyor” dedi.

SDP olarak hesap sorulabilecek düzenin kurulması için mücadele edeceklerini belirten Tunalı, yazılı açıklamasında "ülkedeki durumu" eleştirdi.

Duyarsızlığın, otorite boşluğunun ve tanınmamışlığın getirdiği dezavantajla ülkede olmadık işler yapıldığını öne süren Tunalı, KKTC’deki usulsüzlüklerin üzerine gidecek hiçbir parti ve makam olmadığını iddia etti.

Ülkede, uyuşturucu, mafya, kadın ticareti, kumar, rant çeteleri, adam kayırma, ihale yolsuzlukları, devletin malını kişilere peşkeş çekme gibi birçok yasa dışılık olduğunu savunan Tözün Tunalı şunları kaydetti:

“Tüm bu olumsuzlukların arkasında bir siyasinin olduğunu üzülerek görüyoruz. Kim ne aldı, ne sattı, hangi bakan ne aldı, kimin kanalıyla bu işler yapıldı bunlar ayyuka çıktı. Sayıştaylık, polis ve savcılık görevlerini tam olarak yapamıyor.”

Ülkede herkesin bakan olmak istediğini iddia eden Tunalı, “Bu koltukların ballı börek kadar tatlı olmasının nedenleri çıkardır” dedi.

İktidara gelen CTP’nin hesap sorma sözünü tutmadığını belirten Tunalı, CTP’li yöneticileri eleştirdi.

Mağusa Serbest Liman’da bulunan silahlar, FETÖ soruşturması gibi konulara da değinen Tunalı, hükümeti gereğini yapmamak, halkı yeterince aydınlatmamakla suçladı.

Birçok yabancı adına KKTC’den mal alındığını da savunan Tunalı, “Başta bazı vekiller olmak üzere milletvekillerinin yakınları ve bazı avukatların adına alınan araziler var” iddiasında bulundu.
Editör: TE Bilisim