Bakanlık Basın Bürosu’nun açıklamasına göre Üstel tüm çağrılarına rağmen ülkede aşılanma oranının yüzde 55’te kaldığını bildirdi.

Üstel, açıklamasında şunları kaydetti:

"Mart 2020 tarihinden bu yana tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Covid-19 ile mücadele çeşitli saflarda sürdürülmektedir. Bir tür felaket olarak nitelendirilen sürecin çok yakın bir tarihte insanlık gündeminden çıkacağına ilişkin görüş, kanaat belirtisi de yoktur.

Bu süreci aşı ve tedbirlerle aşmaktan başka seçenek olmadığı, yapılan araştırmalar sonucunda bilim insanlarının genel görüşüdür.

Ülkemizde, her geçen gün aşı stokları ve aşı merkezlerini arttırarak halkımızın aşı olmasına yardımcı olmaya çalışmaktayız.

AŞILANMA ORANI YÜZDE 55

Tüm çağrılarımıza rağmen ülkemizde aşılanma oranı yüzde 55 civarındadır.  Dünyada aşıya ulaşamayan onlarca ülke varken bizlerin aşı olmaktan kaçınmamızı anlamak mümkün değildir.

Hastanemizde yatan insanımızın yüzde 70'nin aşısız olduğunu göz ardı etmemeliyiz. Bu yıl okullarımızda yüz yüze eğitimin hedeflendiği gerçeğinden hareketle aşılanmaya yönelmemiz çocuklarımız için kaçınılmazdır ve görevimizdir. "

HANGİ MERKEZLERDE AŞI YAPILIYOR?

Bakan Üstel, bu hafta boyunca hangi merkezlerde hangi aşıların yapıldığının bulunduğu listeyi de paylaştı.

Editör: Haber Merkezi