Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’nın katkıları ve Türk Hava Yolları’nın ulaşım sponsorluğunda organize edilen “Road Show”, 3 farklı merkezde gerçekleştirildi.

Tanıtım etkinliğinin ilk ayağı Edinbourg’ta, ikinci ayağı Belfast’da, son ayağı ise Dublin’de yapıldı. “Road Show”, Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Orhan Tolun, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Hüseyin Aktığ, bazı otel ve acente temsilcilerinden oluşan 20 kişilik bir ekip ile bakanlık yetkilileri, Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Şube Amiri Pembe Kanatlı tarafından gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Türkiye Edinbourg Başkonsolosu Semih Turgut Lütfü ve Türk Hava Yolları Edinbourg Genel Müdürü Ahmet Serhat Sarı da katılarak destek verdi.

Road Show toplantılarında, yabancı tur operatörlerine, ülke turizm güzelliklerini tanıtan çeşitli özel ilgi turizmi broşürleri, genel turizm tanıtım broşürleri gibi tanıtım malzemeleri ve ipek böceği kozasından hazırlanan tablolar hediye edildi. Tanıtım etkinliği, bölgede aktif satış yapan seyahat acentelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Açıklamada, tanıtım etkinliği sonunda katılımcı profesyonellerin, memnuniyetlerini ve Kuzey Kıbrıs ile işbirliği imkanlarını partner acentelerle geliştireceklerini belirttikleri ifade edilerek, yeni destinasyonlar açılması ve ülkede turizm potansiyelinin artması yönünde çalışmaların devam etmesi konusunda fikir birliğine varıldığı kaydedildi.
Editör: TE Bilisim