Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı koordinatörlüğünde, İtfaiye (PGM) ve Orman Dairesi, 28-30 Ağustos 2013 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak “ 2. Uluslararası Afet Yönetimi Fuarı”na katılacak.

Sivil Savunma Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, Fuar, üç gün sürecek.

Fuar’da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC),  Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı Harekât Yönetim Müdürü Mehmet Yılmabaşar başkanlığında, İtfaiye Müdürlüğü’nü temsilen Baş Müfettiş Ahmet Özmenek,  Orman Dairesi’nden Gökhan Akar ve Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş’un da dâhil olduğu bir ekiple temsil edilecek. 

Ülkede doğal afetlerle mücadele eden kurumlar tanıtılacak, afetlerle mücadele araç-gereç ve donanımlarıyla yöntemlerde meydana gelen gelişmeler takip ve tetkik edilecek.

Fuar’ın, bilimsel sunumların yapılacağı seminer bölümünde ise, Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nın katkısı ve KKTC’deki üniversitelerin gayreti ile oluşturulan Uluslararası Üniversiteler Arama-Kurtarma Konseyi’nin kuruluşunu, faaliyetlerini ve geleceğe yönelik planlarıyla ilgili sunum gerçekleştirecek.

Editör: TE Bilisim