Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, ülkede meydana gelebilecek afetlere en kısa sürede, diğer kurumlarla birlikte koordineli olarak müdahale edilebilmesi ve araç-gereç donanımların geliştirilmesi için araştırma/tetkik çalışmalarına devam ediyor.

Fuarda ülkede kurum ve kuruluşların katkılarıyla oluşturulması planlanan afet yönetim merkezinin donanımı hakkında, Türkiye’deki uzman kurumlar ile teknik bilgilendirme toplantısına katılan KKTC ekibi, İstanbul ili için il AFAD Müdürlüğü tarafından Hasdal’da kısa bir süre sonra hizmete açılacak olan yeni Afet Yönetim Merkezi’ni yerinde tetkik etti.

Ekip ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Afet Yönetim Merkezi ile çeşitli sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek işbirliği alanlarının geliştirilmesi kapsamında görüş alışverişinde bulundu.

İstanbul Ticaret Merkezi'nde açılışı 28 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen fuarda, Türkiye Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Dr. Fuat Oktay, KKTC standını ziyaret ederek çalışmalar hakkında karşılıklı bilgi teatisinde bulundu.

Fuarda, Uluslararası Üniversiteler Arama-Kurtarma Konseyi (IUSRC) Başkanı Prof.Dr. Hüseyin Gökçekuş, "Doğal Afetler ve Üniversite Gençliğinin Rolü" başlıklı bir de bildiri sundu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti standının fuar katılımcıları tarafından yoğun ilgi ile karşılandığı ve ülkenin uluslararası arama-kurtarma faaliyetlerindeki başarılı çalışmalarının takdirle karşılandığı ifade edilen açıklamada, fuarda KKTC standını, Uganda Maj. Gen. Dr. Oketta J.F PSC (U), Mozambik Ulusal Afet Yönetim Enstitüsü Başkanı Ana Cristiana ve Uluslar arası Kızılhaç CEO’su Maria White’ın ziyaret ettiği kaydedildi. Ekip 31 Ağustos cumartesi akşamı yurda döndü.

Editör: TE Bilisim