Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği 8 Mart’ta, Golden Tullip Otel’de “Avrupa Birliği, Türkiye ve KKTC’de Bankacılık Uygulamaları” konulu konferans düzenliyor.

 Türkiye Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu eski Başkanı Tevfik Bilgin’in ve KKTC Merkez Bankası Başkanı Dr. Bilal San’ın konuşmacı olarak katılacakları konferansa yoğun ilgi beklendiği bildirildi.

 KKBB Genel Sekreteri Halil Okur konu ile yaptığı açıklamada, Bankalar Birliği’nin düzenleyeceği “Avrupa Birliği, Türkiye ve KKTC’de Bankacılık Uygulamaları” konulu konferansın, sektör temsilcileri için bilgilenme ve bilgi tazeleme açısından faydalı olacağına inandıklarını vurgulayarak, “Sektör temsilcilerimiz konferansa yoğun ilgi gösterdiler. Sektörümüz, ekonomide yer alan tüm sektörlerle doğrudan ilişki içindedir. Bu nedenle, hem AB’de, hem TC’de, hem de KKTC’de üzerinde en çok düzenleme yapılan sektörlerin başında yer almaktadır. Bu bağlamda, geçmişten bugüne önemli yapısal değişim ve gelişme kaydeden ülkemiz bankacılık sektörü hakkında katılımcılara ve değerli basınımız aracılığı ile kamuoyumuza bilgi sunulacaktır. Konferansımıza değer katacak olan konuşmacılarımıza, ilgi gösteren sektör temsilcilerimize ve yazılı ve görsel basınımızın temsilcilerine şimdiden teşekkür ederken, Birliğimizin bu kapsamdaki etkinliklerinin devam edeceği hususunu bilginize getirmek isteriz” dedi.

 
TEVFİK BİLGİN

1967'de Aydın'da doğdu. 1990'da O.D.T.Ü. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü'nü bitirdi. 1992 yılında açılan sınavı kazanarak Hazine Müsteşarlığı, Bankalar Yeminli Murakıpları Kurulu'nda Murakıp Yardımcısı olarak göreve başladı. 1995'te Bankalar Yeminli Murakıbı olarak atandı. 1998 yılında ABD, University of Iowa'da İşletme Master (MBA) derecesi aldı. Ocak 2001'de BDDK’dan ayrılarak Anadolu Endüstri Holding Mali İşler Koordinatör Yardımcısı olarak göreve başladı. Mart 2003'de Halk Bankası Genel Müdürlüğü'ne atandı. Aralık 2003’te BDDK Başkanlığı'na atanan Bilgin, Nisan 2012 tarihinde Başkanlık süresinin bitimiyle görevden ayrılmıştır. Mesleki konularda yayımlanmış çeşitli makaleleri bulunan Bilgin, evli ve iki çocuk babası olup İngilizce bilmektedir.

 DR. BİLAL SAN

1960 yılında Tokat'da doğdu. 1980 yılında Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyaset ve İdari Bilimler Bölümü’nü bitirdi. 1992 yılında Indiana State Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde yüksek lisansını yaptı. 2006 yılında,  Hacettepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin Maliye Bölümü’nde “Mali Hukuk” alanında doktorasını tamamladı. 1981 yılında TCMB Müfettiş Yardımcısı olarak başladığı iş hayatına, TCMB Genel Müdür Yardımcısı,  TCMB Denetim Genel Müdürü olarak devam etmiş olup, 20 Aralık 2011 tarihinden itibaren de KKTC Merkez Bankası Başkanı olarak görev yapmaktadır.  Evli ve üç çocuk babası olan Dr. Bilal San, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Editör: TE Bilisim