Girne’de meydana gelen “Zorla İnsan Kaçırma, Özel Hayatın Gizliliğini İhlal, Şiddet Tehdidi, Ciddi Darp" suçlarına methaldar olarak tutuklanan zanlı Şenol Bayur tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Fatoş Savaşır olayla ilgili bulguları aktardı. Savaşır 7 Temmuz 2020 tarihinde, saat 23.00 raddelerinde, Girne'de, Gönyeli'de sakin zanlı Şenol BAYUR'un kız arkadaşı Lefkoşa'da sakin Ç.K ileKaraoğlanoğlu Caddesi üzerinde LM 777 plakalı bmw marka araç ile Girne'den Alsancak'adoğru seyrettikleri esnada, Merit Park Otel kavşağı mevkiine geldiklerinde, aralarında Ç.K'nin eski erkek arkadaşı konusunda çıkan tartışma ve kıskançlık sebebiyle adıedileni zorla kaçırıp Taşkent'e götürdükten sonra adı edilene cep telefonunun şifresinivermezse aracının torpido gözünde tasarruf ettiğini söylediği tabanca ile kendisiniöldüreceğini söyleyip şiddet tehdidinde bulunmuş, şifreyi aldıktan sonra tasarrufundaki ceptelefonu ile adı edilenin telefonundaki fotoğraf galerisi, mesaj geçmişini, video ve fotoğraflarıçekmiş, akabinde ise adı edileni kolundan, boğazından ve saçından tutup çekerek yerdesürüklemek suretiyle ciddi şekilde darp ettiği iddiasıyla zanlı aleyhine şikâyet yapıldığını söyledi söyledi. Savaşır şikâyetin polisin bilgisine 11.07.2020 tarihinde, Ç.K tarafından yapıldığını ve doktor kontrolünden geçirilerek doktor raporu temin edildiğini mahkemeye aktardı. Polis zanlı Şenol BAYUR'un derdest emri gereği tutuklandığını ve cep telefonu emare olarak alındığını belirtti. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın yeni olduğunu ve alınması gereken ifadeler, incelenmesi gerekenkamera görüntüleri olduğunu belirterek zanlının ilk etapta 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Editör: TE Bilisim