Lefkoşa’da meydana gelen Cinsel Saldırı, Cinsel Tecavüze Teşebbüs ve Darp suçlarına methaldar olan zanlı Ercan Uzunçelebi tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet vere polis memuru Kamuran Kale olayla ilgili bulguları aktardı. Kale huzurda bulunan zanlı Ercan Uzunçelebi’nin 17 Nisan 2020 tarihinde Lefkoşa'da meydana gelen Cinsel Saldırı, Cinsel Tecavüze Teşebbüs ve Darp Suçlarına methaldar olduğunu söyledi. Polis zanlının 17 Nisan 2020 tarihinde saat 14.50 raddelerinde Haspolat’ta Belediye Evleri apartmanlarında bulunan kendisine ait ikametgâhın yatak odası içerisinde partneri N.M’nin bacak aralarını adı edilenin arzusu hilafında elleri ile okşamak sureti ile cinsel saldırıda bulunmuş, akabinde zanlı ayni gün saat 20.30 raddelerinde, kendi evine gitmek için konu ikametgâhtan ayrılan müştekiyi takip ederek Lefkoşa Haspolat Çemberi yakınında bulunan alt geçitte kendisi ile cinsi münasebette bulunmayı kabul etmeyen müştekiyi sağ eli ile göğsünden itip yüzüne iki tokat atıp yere düşürdükten sonra sırt üstü yerde yatan müştekinin ağzına cinsel organını sokmaya çalışıp cinsel tecavüze teşebbüs ettiğini söyledi. Polis müştekinin olay yerinden kaçarak polisten yardım istediğini ve akabinde zanlının aleyhinde Lefkoşa Kaza Mahkemesinden derdest emri temin edilerek tutuklandığını mahkemeye aktardı. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın yeni olduğunu zanlının vermiş olduğu ifadesinin teyit ve tekzip edilmesi gerektiğini ayrıca alınması gereken çevre şahadeti de bulunduğunu belirterek ilk etapta soruşturma maksatlı zanlının poliste 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Meltem Dündar Soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Editör: TE Bilisim