Ülke siyesetinin oldukça çalkantılı ve bunalımlı geçen son bir yılı içerisinde, tüm toplumu olduğu gibi, sivil toplum örgütleri ve iş adamlarını da oldukça yıpranmış ve şiyasetten bıkar duruma getirmiştir. 28.07 Genel seçimlerinin ülkenin ve ekonominin önünü açması, K.K.T.C.’nin geleceğe umutla bakacak bir siyaset mantığında yönetilmesi ve ülkeyi aydınlığa çıkaracak bir sonuç getirmesi en büyük dileğimizdir. Siyasetin profesyonel meslek, halka hizmet, geleceğe yatırım olarak degil, Kişisel çıkarlar ve statikonun devamı mantığında yapıldığı ülkemizde, yeni yüzlerin siyasete girmesi, iş adamlarının bu sorumluluğu üstlenmesi, oturulan koltukların çıkar için değil, ülkenin geleceği için kullanılması gerektiğine inanmaktayız. Üzülerek belirtmek isteriz ki bu mantıkta hareket eden az sayıda vekil olduğu inancındayız.

Bu bağlamda, herhangi bir parti, siyasi görüş ve düşünceye sahip olmayan bir sivil toplum örgütü olan KITSAB, bir turizm temsilcisi işadamının meclise girmesi yönünde uzun süredir çalışma yapmakta idi. Otelciler birliği ve diğer turizm örgütlerinin de görüşleri alınarak, Yıllardır Turizmin içinde olan, Turizm Bakanlığında 10 yılı aşkın süre daire müdürlüğü yapıp, Hem UBP, Hem CTP, Hem DP, hem de TKP dönemlerinde müdür olarak, herkese tarafsızlığını ispat ederek görev yapmış, KITSAB Başkanı Sn. ORHAN TOLUN’u bu görevi üstlenmesi için teşvik etmeye karar verdik.

Sn. Başkanımızın bu görevi kabul etmesi ve CTP tarafından da aday gosterilmesinden hemen sonra, Kendisi KITSAB Baskanlığından izin talep etmiştir. 28.06 tarihinde yapılan Yonetim Kurulu toplantısında, Sn. ORHAN TOLUN izne çıkması onaylanmış ve yerine de Sn. ERKAN KILIM’in, KITSAB baskanlığına vekalet etmesine karar verilmiştir.

Bizler, Yıllardır Turizmin siyasete alet edilmemesi, siyasetçinin de turizmi seçim malzemesi yapmaması gerektiğini savunan insanlarız. Herkesin siyasi gorusu olduğu, ve bu görüşü doğrultusunda hayatına yön vermesi en doğal hakkıdır. Ama, ne KITSAB başkanının ne de KITSAB Yonetim kurulu üyelerinin siyaset ile uzaktan yakından ilgisi olmamalıdır.

Yasalar, Tüzükler ve Turizm bakanlığına bağlı olarak yönetilen Kıbrıs Türk Seyahat acenteleri Birliği, Başkanını meclise göndermeye çalışırken, herhangi bir siyasi görüşe bağlı kalmadan ve Ülke Turizmine katkı koyma amacı ile bu kararı almıştır. Siyaset ile herhangi bir bağı olmaması için de Başkan değişikliğine gitmiştir.
Sonuç olarak, Siyasetin toparlanabilmesi için yeni yüzlerin meclise girmesinin şart olduğuna inanıyor Sn. ORHAN TOLUN, ve tüm işadamı vekil adaylarına başarılar diler, sonuçların tüm Kuzey Kıbrıs halkına hayırlı olmasını umut ederiz.
Editör: TE Bilisim