CTP-BG Girne Milletvekili adayları önceki gün (28 Haziran) Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB)’ı ziyaret ederek görüşlerini paylaştı. Nezaket ziyareti olarak planlanan görüşme turizmcilerin yüksek ilgisi ve CTP-BG adaylarının projelerini detaylandırması ile mini bir turizm çalıştayına dönüştü.

EMİNAĞA: TURİZMİ SİVİL TOPLUMLA BİRLİKTE YENİDEN YAPILANDIRACAK 1 PARTİ VAR
Ziyarette ilk sözü alan CTP Girne İlçe Başkanı Erkan Eminağa, turizmin eğitim ile birlikte ülke ekonomisinin iki lokomotif sektöründen biri olduğunu ve bu sektörün mutlaka paydaşları ile birlikte yönetilmesi gerektiğini ifade etti. Bu anlamda sadece seçim döneminde değil seçimden sonra da ortak çalışma ve ülkeyi sivil toplum örgütleri ile birlikte yönetme arzularını dile getirdi. Eminağa “CTP’nin iktidarında her şey şeffaf ve hesap verebilir olacak. Biz turizmi yeniden yapılandıracak ve ülkeyi sivil toplumla birlikte yeniden şekillendirecek bir parti var diyoruz ve bu dönemde desteğinizi talep ediyoruz” dedi.

DEDEKORKUT: GEÇMİŞ CTP İKTİDARINDA ATILAN ADIMLARIN MEYVELERİNİ TOPLUYORUZ

Eminağa’nın konuşmasının ardından söz alan KITSAB Genel Sekreteri Özbek Dedekorkut, turist sayısında ciddi bir artış kaydedildiğini ve bunda 2003 ile 2009 yılları arasında iktidarda bulunan CTP’nin attığı adımların büyük etkisinin olduğunu ifade etti. Dedekorkut, taşımacılık alanında uygulanan doğru teşvik programları ile bir takım protokollerin yaşama geçirildiğini ve bunun oldukça önemli bir adım olduğunu kaydetti. Bu alanda bazı pürüzlerin bulunduğunu ancak yeni dönemde bunları çözmeye yönelik adımlar atılacağına inandığını söyleyen Dedekorkut, seçimlerde CTP-BG’ye başarıları diledi.

TOLUN: İNGİLTERE PAZARI YENİDEN CANLANDIRILMALI

KITSAB Başkanı ve CTP-BG Girne milletvekili adayı Orhan Tolun da ziyarette yaptığı konuşmada atılan doğru adımlarla birlikte turist sayısında artış görüldüğünü ve bunu Kıbrıslı Türk turizmcilerin başardığını söyledi. Bu gelişmelerle ciddi bir özgüven kazandıklarını dile getiren Tolun, esas ihtiyacın turizm master planında da belirtilmiş olduğu üzere özel ilgi turizmi, alternatif turizm ve kongre-seminer turizmi konusunda da teşviklerin sağlanması olduğunu belirtti. Özerk bir turizm örgütünün mutlak surette yaşama geçirilmesi gerektiğini kaydeden Tolun, mevcut sistemin sadece büyük şirketleri koruduğunu, küçük ve orta ölçekli yatırımcıların ise yok olmaya mahkum olduğunu örnekleri ile birlikte anlattı.
Bu açıdan bakıldığında İngiltere pazarının mutlaka yeniden canlandırılması gerektiğini ifade eden Tolun, ayrıca çevrenin turizmi bire bir etkilediğini ve yeni dönemde bu konuda yapılacak çalışmalarla kapasitenin artırılacağına inandığını söyledi.

MALYALI: TURİZM FONUNUN MALİYEYE AKTARILMASI FONU KÜÇÜLTTÜ

KITSAB Asbaşkanı Osman Malyalı ise turizm fonu ile ilgili yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Turizm fonunun Maliye Bakanlığı’na aktarılması sonrasında bu fonun küçüldüğünü ifade eden Malyalı, bunun düzeltilmesini istedi.

ÇAĞINER: TEŞVİK SİSTEMİ GENİŞLETİLMELİ
KITSAB Yönetim Kurulu üyesi Dimağ Çağıner ise CTP-BG heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek başladığı konuşmasında teşvik sisteminin genişletilmesi ile alakalı görüşlerini ifade etti. Ülkede teşvik sisteminin sadece charter seferleri kapsadığını buna karşın düzenli seferlere her hangi bir teşvik verilmediğini aktaran Çağıner, bunun kapasiteyi etkilediğini ve teşvik sisteminin genişletilmesi halinde etkilerinin olumlu olacağına inandığını dile getirdi.

KİLİM: KİLİT NOKTALARDA TURİZMİ BİLENLER OLMALI

KITSAB Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Kilim, turizmde en önemli konunun yönetim olduğunu ve bu konuda yıllardır sıkıntılar yaşadıklarını aktardı. Turizm yönetiminin iş bilmez kişilerce yönetilmesinden duyduğu rahatsızlığı anlatan Kilim, özellikle kilit noktalarda bu işi bilen, konusuna hakim insanların görev almasını temenni ettiğini söyledi.

CAMGÖZ: CTP TURİZME VERDİĞİ ÖNEMİ GÖSTERDİ

KITSAB Mali İşler Sorumlusu Faiz Camgöz de CTP heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek listelerinde bir KITSAB üyesine yer veren CTP-BG’yi kutladı. Bunun turizmciler için çok önemli bir mesaj olduğunu ve Orhan Tolun’un aday gösterilmesinin mutlaka pozitif yansımaları olacağını dile getirdi.
Ziyaret CTP-BG heyeti ile KITSAB Yönetim Kurulunun güncel konular üzerine sohbeti ile son buldu.
 
Editör: TE Bilisim