CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ HAKKINDAKİ KİŞİSEL GÖRÜŞÜM SADECE BENİ BAĞLAR 
Dün, sosyal medyada, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili bazı kişisel düşüncelerimi içeren bir açıklama yaptım. Bu açıklamada, seçimin ikinci turuna kalan iki aday arasında tercih yaparken, Serkan Mesutoğlu olarak önceliklerimin ne olacağını kısaca ifade ettim. Zümrecilik, particilik, adam kayırmacılık, hukuksuzluk üzerine kurulu zihniyete karşı olduğumu söyledim. Derviş Eroğlu’nu bu zihniyetin en önde gelen temsilcilerinden birisi olarak gördüğüm için de ikinci turda şahsen Mustafa Akıncı’yı destekleyeceğimi beyan ettim.
Tamamen şahsımı bağladığı son derece açık olan bu açıklamamı Toparlanıyoruz Hareketi’nin açıklamasıymış gibi algılayanlar, yorumlayanalar yahut kasıtlı olarak bu şekilde göstermeye çalışanlar vardır. Bu nedenle, yaptığım açıklamanın, Serkan Mesutoğlu olarak sadece beni bağladığını daha açık ve net olarak vurgulama ihtiyacı duymaktayım. Yani, söz konusu açıklama bir Toparlanıyoruz Hareketi açıklaması değildir ve Toparlanıyoruz Hareketi’ni hiç bir şekilde bağlamamaktadır.
Herkesin bildiği gibi, Toparlanıyoruz Hareketi, cumhurbaşkanlığı seçiminde herhangi bir adayın destekçisi olmamıştır. Bu tutum aynen devam etmektedir. Yani Toparlanıyoruz Hareketi, seçimin ikinci turundaki adaylardan ne birini ne de diğerini desteklemesi söz konusu değildir.
Görülen lüzum üzerine kamuoyuna duyurulur.


Serkan Mesutoğlu
Toparlanıyoruz Hareketi Başkanı

 
Editör: TE Bilisim