CTP-BG Genel Sekreteri Asım Akansoy ve beraberindeki heyet Kalecik’te yaşanan çevre felaketini yerinde inceleyerek UBP’nin ülkeye getirmek istediği kirli sanayi yatırımlarına karşı olduklarını ve çevreyi bu tür yatırımlardan korumanın öneminin yaşanan felaketle bir kez daha ortaya çıktığını belirtti.

AKSA OLASI KAZALARA KARŞI HAZIR DEĞİL
CTP-BG Genel Sekreteri Asım Akansoy, İskele milletvekili Önder Sennaroğlu, Mağusa milletvekili Sonay Adem’den oluşan heyetle felaketin yaşandığı bölgeye yaptığı ziyarette yaşanılan felaketin boyutlarının üst düzeyde olduğunu ifade ederek uzun bir sahil şeridinin etkilendiğini belirtti. Ziyaretlerinde yaptıkları incelemelerde AKSA firmasının olası bu tür kazalara karşı hazırlıklı olmadığını vurgulayan Akansoy, gerekli teknik altyapıya sahip olmayan şirketin kazaya karşı aldığı önlemlerin de bilimsel yöntemlerden uzak, amatörce olduğunun altını çizdi. Bu tür kirli sanayi yatırımları yapan firmaların olası kazalara karşı hazırlıklı olması gerekliği üzerinde duran Akansoy, çevre felaketine yol açacak yatırımların tüm olası riskleri ortadan kaldıracak donanıma sahip olması gerektiğinin altını çizdi.

FİRMA YARATTIĞI TAHRİBATIN SORUMLULUĞUNU ÜSTLENMELİ!
Kalecik Bölgesi’nde meydana gelen ve uzun bir sahil şeridini etkileyen çevre felaketinin yaşanmasında ihmali olan tüm kesimlerin sorumluluğu üzerine alması gerektiğine işaret eden Akansoy, AKSA firmasının yaratılan tahribatın bilimsel yöntemler ile temizlenmesi için tüm sorumluluğu üzerine alması gerektiğini belirtti. Bu konuda hükümetin çalışmalarını yakından takip edeceklerini de vurgulayan Akansoy, hükümetin konuyu halkla paylaşarak yaşanan felaketin en erken zamanda temizlenmesi ve felaketin sorumlularına karşı alacağı tedbirlerin takipçisi olacaklarını hatırlattı. Akansoy, CTP’nin Çevre Mühendisleri Odası ve Biyologlar Derneği ile bir araya gelerek konuyu değerlendirdiğini ve istiarelerin sonunda birlikte hareket edileceğini söyledi.
 
Editör: TE Bilisim