Görüşmeleri sırasında Özersay Kıbrıs’ta bir kimlik mücadelesi verildiğini, sanatın da bir yandan uluslararası alanda Kıbrıs Türk kimliğinin görünür olması,diğer yandansa toplumlar arasında sağlıklı bir diyaloğun sağlanması açısından son derece önemli olduğunu vurguladı. Özersay sanatın ve sanatçının desteklenmesinin genelde keyfi şekilde alınan kararlara kaldığını, bu nedenle de uluslarararası temsiliyet açısından en önemli unsurlardan birini oluşturan bu alanda da kayırmacılığın genel bir hastalık olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay “bazı etkisi sınırlı siyasi girişimler yerine, çok daha etkili ve sınır tanımayan sanatsal faaliyetlerin uluslararası alanda Kıbrıs Türkünün görünür olmasına büyük katkısı olacağına inanıyorum. Ancak bunun da belirli bir dönemde görevde olanlara ‘yakın’ olanların değil, önceden belirlenen kriterler temelinde yapılacak adil bir değerlendirme sonucunda belirlenmesi gerekir. Cumhurbaşkanlığı konusundaki vizyonumda da belirttiğim üzere uluslararası alanda yürütülecek sanatsal faaliyetlerin desteklenmesinde Cumhurbaşkanlığının da gerekli katkıyı yapması gerektiği inancındayım” dedi.

“Yasal Düzenleme De, Denetim De Eksik”
Fizyoterapistler Birliği yetkililerinin kendi alanlarında yaşadıkları sıkıntıları dinleyen Özersay özellikle bu konuda sistemsizliğin hakim olduğunu, Meclis tarafından bu konuda bir yasal düzenleme dahi yapılmamış olmasının önemli bir eksiklik olduğunu söyledi. Bazı meslek alanlarında KKTC üniversitelerinde verilecek eğitimin büyük önem taşıdığını, oysa bu alanda gerekli asgari şartları düzenleyen bir yasanın dahi yapılmamasının ciddi bir eksiklik olduğunu vurguladı. Özersay, yasası Cumhurbaşkanlığı tarafından yürütülen, Başkanı ve iki üyesi Cumhurbaşkanı tarafından atanan YÖDAK’ın üniversitelerin planlı şekilde büyümesine özel bir özen göstermesi gerektiğini, göreve gelmesi durumunda YÖDAK’ın ülkedeki üniversitelerde verilen eğitimin kalitesi konusunda, öğrencilerin ve mezunların ihtiaçlarıyla ilgili olarak çok iyi bir biçimde çalışması için uğraş vereceğini anlattı.

Uzun yıllar ve halen bir üniversitede öğretim üyeliği yaptığını da hatırlatan Özersay “mühendislik, tıp, eczacılık, diyetisyenlik ve fizyoterapist eğitimi verilen bu alanlardaki sıkıntıları bir akademisyen olarak bizzat biliyorum ve yakından takip ediyorum. O nedenle sorunların çözümüne Halktan yetki alan bir Cumhurbaşkanı olmam durumunda çok olumlu bir katkı yapacağım sözünü gönül rahatlığıyla veriyorum” dedi. Özersay ayrıca yasal eksiklik olan konuları Meclis gündemine taşıma sözü de verdi.

 
Editör: TE Bilisim