KIBRIS MANŞET-ÖZEL

Covid-19 vakalarındaki artış sağlık sistemindeki çarpıklığı ve devletin acizliğini bir kez daha yüzümüze vurdu.

Haklarını ödeyemeyeceğimiz kamu hekimlerinin yanında böyle bir salgın döneminde bile bunu fırsata çevirmeye çalışanların varlığı artık gün yüzüne çıktı.

KIBRIS MANŞET yazarı, Dr. İpekdal, ülkede Covid-19 ile mücadelenin 15 civarında doktor tarafından yapıldığını bazı doktorların çeşitli bahanelerle hastaneye bile gitmediğini ifade etti.

Dr. İpekdal’ın tüyler ürperten iddialarından birisi de bazı hekimlerin özel hastanelerde kurdukları teşkilatla, Covid-19 ganimetçiliğine soyunmaları oldu.

Bazı kamu hekimleri ‘’Hastanenin durumu malum, Koronavirüs riski var.’’ gibi bahaneler uydurarak, özellikle cerrahi müdahale gerektiren işlemleri dışarıdaki özel hastanelere yönlendirerek kazançlarına kazanç katıyorlar.

Görevlerini canla başla yapan, sessiz kalıp işlerini yapmaya devam etmeyi tercih eden kamu hekimlerinin hakkını teslim eden Dr. İpekdal,  pandemi merkezlerine bir saat dahi uğramadan oradaki pozitif vakaları kendi kaderlerine terk eden bu ganimetçi hekimlerin ‘’öldük-bittik’’ naraları da atarak halkı paniğe soktuklarını söyledi.

Dr. İpekdal, Sağlık sistemini sabote eden bu hekimlere  karşı ‘Devletin gücünün, statikonun gücünden daha fazla olduğunu ispatlamalıyız’ dedi.

Editör: TE Bilisim