Lefkoşa’da İsmet Vehit Güney Sergi Salonu’ndaki sergide 36 fotoğrafçının 72 eseri sergileniyor. Sergi 30 Ekim Pazar gününe kadar açık kalacak.

KIFSAD’dan yapılan açıklamaya göre, açılışta, sırasıyla KIFSAD Başkanı Mehmet B.Türkelman, Cumhuriyet Meclis Başkanı Sibel Siber’i temsilen Meclis Kültür Komitesi Başkanı, CTP Milletvekili Arif Albayrak, Cyprus Photographic Society Başkanı ve Uluslararası Fotoğraf Federasyonu (FIAP) Kıbrıs Temsilcisi Constantinos Charalambousise ve FIAP Medya İlişkileri Bölümü Direktörü Nikos Karanakisda birer konuşma yaptı.

Açılış öncesinde, bu yıl FIAP tarafından verilen unvanları almaya hak kazanan 11 Kıbrıslı Türk fotoğrafçı sahneye çağrılarak, tebrik edildi. Açıklamaya göre, Adem Kavaz, Ahmet Dağbaşı, Buket Özatay, Cahit Taşkıran, Emel Sefer, Hasan Bağlar, Kenan Hürdeniz, Mehmet Gökyiğit, Mustafa Evirgen, Nihal Sakarya ve Nihan Güneş unvana layık görüldü.

KONUŞMALAR

KIFSAD Başkanı Mehmet B. Türkelman, 27 Ekim 2011’de Lefkoşa’da kurulan derneğin kurulduğu günden bu yana fotoğraf sanatını ve görselliğini kullanarak toplum içerisindeki algıları değiştirebilmeyi, seçicilikleri ve farkındalıkları artırabilmeyi sağlamayı amaçladığını belirtti.

Türkelman, şöyle devam etti:
“Birçok üyemiz ülkemizde düzenlenen devlet fotoğraf yarışması ve özel kurumların düzenlediği fotoğraf yarışmalarında çeşitli derece ve sergilemeler yanında uluslararası düzeyde FIAP, PSA, ICS ve GPU patronajlı yarışmalarda ödül ve sergilemeler alarak çeşitli başarılara imza atmaktadırlar. Katkı koyan değerli üyelerimize ve yönetim kurulu üyelerine yürekten teşekkür ediyorum”
Cumhuriyet Meclisi Kültür Komitesi Başkanı Arif Albayrak da konuşmasında, “Yüreği sanatla çarpan bir ülkenin kurtuluşunun sanatla ve kültürle olduğuna inanan, bir avuç da olsa giderek çoğalan insanlar olmak gerçekten çok önemli” dedi.

Cyprus Photographic Society Başkanı ve FIAP Kıbrıs Temsilcisi Constantinos Charalambousise de, gerçekleştirdiği bu güzel sergiden dolayı KIFSAD’ı kutladı. Serginin “7’den 77’ye Yaşamlar” konulu temasının çok etkileyici olduğunu ve önemli mesajlar verdiğini kaydeden Charalambousise, bunun Kıbrıslı Türk fotoğrafçıların artistik yönünün de çok yüksek olduğunu gösterdiğini ve kendilerine gerçek bir ders verdiğini söyledi. Uluslararası camiadan birçok ödül getiren Kıbrıslı Türk fotoğrafçılarından 11 tanesinin FIAP ünvanı aldığını kaydeden Charalambousise, bu ödüllerden 8 tanesinin AFIAP, 2 tanesinin EFIAP ve 1 tanesinin de EFIAP Bronze olduğunu belirtti.

FIAP Medya İlişkileri Bölümü Direktörü Nikos Karanakisda da KIFSAD yönetimini, insan odaklı sergi temasından dolayı tebrik etti. FIAP İrtibat sorumlusu ve Cyprus PhotographicSociety Başkanı Costakis ile kısa bir sohbet gerçekleştireceklerini kaydeden Karanakisda, Kıbrıs’taki ILFIAP derneklerle özel bir çalışma yapmayı amaçladıklarını söyledi.
Editör: TE Bilisim