Kuzey Kıbrıs Turkcell’in 3’üncü Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması’na yönelik düzenlediği ‘Fotoğraf Sohbetleri’nin dördüncüsü Kıbrıs Fotoğraf Sanatı Derneği’nde (KIFSAD) gerçekleşti.

Buket Özatay, “Bu proje, fotoğraf sanatçılarımıza yeni bakış açıları yaratmaları açısından fırsat sunarken, toplumu da engelli gerçeği ile yüzleştirdiği için son derece önemli.”

Yarışmayla ilgili www.sanatengeltanimaz.com internet sitesi devreye alındı. Yarışmaya site üzerinden online (çevrimiçi) başvuru da yapılabiliyor.


Kuzey Kıbrıs Turkcell’in 3’üncü Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması’na başvurular sürerken, bu amaçla düzenlenen sohbet toplantısının dördüncüsü Kıbrıs Fotoğraf Sanatı Derneği’nde (KIFSAD) gerçekleşti.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Kurumsal İletişim Uzmanı Gülten Karanfiloğlu’nun yarışma hakkında katılımcıları bilgilendirmesiyle başlayan söyleşide Jüri Üyesi ve Fotoğraf Sanatçısı Buket Özatay da yer aldı.
Kıbrıs Fotoğraf Sanatı Derneği’nde gerçekleşen söyleşiye Dernek Başkanı Mehmet Türkelman ve dernek üyeleri katıldı.
Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması’na başvuruların 15 Ocak tarihine kadar süreceği de belirtildi.

Özatay: Önemli bir açılım

Jüri Üyesi ve Fotoğraf Sanatçısı Buket Özatay, yarışmaya katılan eserlerin hem fotoğraf sanatı hem de engelsiz yaşam için önemli bir açılım getirdiğini belirterek, “Yine çok başarılı eserlerin sanatseverlerle buluşacağına inanıyorum. Bu proje, fotoğraf sanatçılarımıza yeni bakış açıları yaratmaları açısından fırsat sunarken, toplumu da engelli gerçeği ile yüzleştirdiği için son derece önemli” dedi.
Özatay, “Yaratıcı düşüncelerinizi, kurgularınızı, sizin bakışınızı yansıtacak eserlerinizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

KIFSAD’a teşekkür

Kuzey Kıbrıs Turkcell Kurumsal İletişim Uzmanı Gülten Karanfiloğlu da yarışma hakkında bilgi verdi; konular, kategoriler ve ödüller hakkında paylaşımda bulundu. Karanfiloğlu, ev sahipliğinden dolayı KIFSAD’a ve projeye tüm katkı koyanlara teşekkür etti.


“Empati: Bir Günü Engelli Gibi Yaşadım"

Sanat Engel Tanımaz Fotoğraf ve Kısa Film Yarışması, engellilere yönelik empati ile farkındalığı artırmak ve yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek hedefi ile üçüncü kez düzenleniyor.
Yarışmaya son katılım tarihi 15 Ocak 2016, bu yılki konuları ise “Empati: Bir Günü Engelli Gibi Yaşadım" ve "Engel 'Ben'im" olarak belirlendi.
Yarışmayla ilgili www.sanatengeltanimaz.com internet sitesi devreye alındı. Yarışmaya site üzerinden online başvuru da yapılabiliyor.
 
Editör: TE Bilisim