Telekominakasyon Dairesi Çalışanları Sendikası (Tel-Sen), Kamu İşçileri Sendikası’nın (Kamu-İş) kıdem tazminatı konusundaki görüşüne destek verdiğini açıklayarak, 3 Nisan’dan itibaren tüm Telekomünikasyon Dairelerindeki veznelerde greve gidileceğini duyurdu.

Tel-Sen Başkanı Tamay Soysan yaptığı açıklamada, “3 nisan çarşamba gününden itibaren tüm Telekomünikasyon Dairelerindeki veznelerde greve gidilerek vezneler kapalı tutulacaktır. Vezne grevlerine her geçen gün arıza bölümlerinin grevi de eklenerek grev ve eylemlerimizin dozu artırılarak mücadelemize devam edilecektir” uyarısında bulundu.

Tel-Sen Başkanı Soysan, kıdem tazminatını kazanılmış bir hak olarak gördüklerini, bu hakkın çalışanın elinden alınmasına asla müsaade edilmeyeceğini ifade etti.

Soysan, , hükümete Toplu İş Sözleşmesini yenileme çağrısı yaparak, sendikanın “Sürdürülebilir Ekonomiye Geçiş Programına’ karşı duruşunun ortada olduğu belirtti.

Soysan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Şu anda kıdem tazminatları ile ilgili uygulama bu programın bir parçasıdır. Karşı durduğumuz bir programın herhangi bir parçasının uygulanmaya konması dahi bizim karşı çıkma, direnme, mücadele ederek uygulanmasına müsaade etmeme sebebimizdir. Sonuna kadar direnecek ve çalışanların haklarına müdahale edilmesine izin vermeyeceğiz.”

Tel-Sen Başkanı Soysan, ‘Sürdürülebilir Ekonomiye Geçiş Programı’nın’ uygulanmasına karşı olan ve programın uygulanmasına karşı birlikte mücadele verdikleri Sendikal Platform’a da bir çağrı yaparak, “Platformun programın bir parçası olan Kıdem Tazminatlarının Kaldırılması uygulamasına olan karşı duruşu bir an evvel daha aktif hale getirmelidir” dedi.

Editör: TE Bilisim