Konser Kuzey Kibris Turk Cumhuriyyetinin Gazimağusa şehrinde Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda Azerbaycan - Kıbrıs Öğrenci Derneği ( Azerbaijan Student Association in Cyprus - ASAC ) organizasyonu ve Doğu Akdeniz Üniversitesi , KKTC - Azerbaycan Kültür Merkezi , Yakın Doğu Üniversitesi ve Uluslarlarası Kıbrıs Üniversitesi'nin desteği ile yapıldı . Konserin açılışından önce sunucular Reşat Hacıyev ve Nigar Şerifli Azerbaycan şehitlerini ve 13 Mayıs kardeş Türkiye'nin Manisa ilinin Soma kasabasında hayatını kaybetmiş insanların hatırasını 1 dakikalık saygı duruşunda bulundular . Ardından , Azerbaycan ve Türkiye'nin milli marşları seslendi.

ASAC ın düzenlediği ilk konserin açılış konuşmasını , kurumun kurucularından genel başkanı Kamran Aliyev tarafından yapıldı . Kamran Aliyev konuşmasında , yeni oluşturulan ASAC ve 28 Mayıs Cumhuriyet Günü ile ilgili bilgi verdi . Bildiride yeni oluşturulan ASAC - ın üniversiteler içi Başkanların isimleri açıklandı. Böylece , Doğu Akdeniz Üniversitesi başkanı Toğrul İbrahimli , Yakın Doğu Üniversitesi başkanı Rizvan Allahverdiyev , Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi başkanı Mugaddas Abbasov , ASAC ın Genel Sekreteri ise Toğrul Abbasov . Konuşmanın sonunda ASAC ın ilk faliyyetinin Mehmet Emin Resulzade adı ile bağlı olduğundan gurur duyduğunu söyledi . Açılış konuşmasından sonra Doğu Akdeniz Üniversitesi adına Tanya Barkinay Serenli , Yakın Doğu Üniversitesi adına tanınmış besteci , Azerbaycan Cumhuriyeti'nin emektar sanatcisi , Prof . Dr . Cavanşir Guliyev , ardından ise Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'nin Eğitim Fakültesi Resim – İş Öğretmenliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Vefa Efendizade Tezcan yapdi ve Azerbaycan halkının bayramını ve ayrıca ASAC - ın ilk faliyyeti olduğu için tebrik ettiler . Etkinlik boyunca Azerbaycanlı ve yabancı öğrenciler renkli gösterilerle Azerbaycan'ın kültürünü, örf ve adetlerini farklı ülkelerin vatandaşlarına ilettiler.

Gece , Azerbaycan'ın ve Dağıstan'ın emektar sanatçısı , tedbirin onur konuğu Adalet Şükürov’un konseri ile hafızalara kazındı . Emektar artistin muhteşem şarkılarından sonra ASAC-ın Doğu Akdeniz Üniversitesi başkanı Toğrul İbrahimli Adalet Şükürova hatıra plaketini sundu . Konser rengarenk havai fişeklerle sonlandırıldı .
 
Editör: TE Bilisim