SEFA KARAHASAN

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Rum Federasyonu (KOP) arasında süren ‘birleşme’ görüşmeleri devam ederken, Rum futbolcu Dimitris Vasiliou’nun KKTC’ye transfer olması olay oldu. fanatik Rumlar Vasiliou’nun KKTC’de Değirmenlikspor’a transfer olmasına sert tepki gösterdi, futbolcu hainlikle suçlandı.

Vatan haini olmadığını Ada’daki gençlerin önünü açmak için ‘elçi olmak istediğini’ söyleyen Vasiliou’nun evinin etrafı fanatik Rumlar tarafından sarıldı. Bunun üzerine evinden çıkamayan Vasiliou polis koruması altına alındı.
Rum futbolcu dün Değirmenlik-Hamitköy karşılaşmasına çıkacaktı, ancak Kuzey’e geçemedi.

‘Tek amacım futbol’
Ada’da futbolcu krizi, Vasiliou’nun Değirmenlikspor ile sözleşme imzalaması ile patlak verdi. KKTC medyasında transfer haberleri yayınlanınca, Rumlar çıldırdı. Önce sosyal medyadan başlayan tepkiler Vasiliou’nun evinin kapısına kadar dayandı. Fanatik Rumlar, ‘sahte devlette oynayamazsın’ sloganları attı. Vasiliou’ya ‘hain’ diye bağıran Rumları polis engelledi.

Tepkiler üzerine Rum medyasına konuşan Vasiliou, ‘Amacım futbol, siyaset değil. Yapılanları hak etmiyorum. Bu olayların buraya geleceğini bilseydim, transfer olmazdım. Bundan sonra da ne yapacağımı bilmiyorum. Ben hain değilim’ dedi.
Milliyet’e konuşan Değirmenlik Başkanı Emirali Öztüccar, Rumların tavırlarını doğru bulmadığını söyledi. KTFF ile KOP arasında devam eden görüşmelere destek olmak amacıyla Vasiliou’yu transfer ettiklerini anlatan Öztüccar, ‘Rumların tehditleri doğru değil. Futbolcumuzun amacı sadece Oyun oynamak. Bizler gelecek hafta futbolcumuzun takımımızda görev alacağını düşünüyoruz’ dedi.

Yaşananlara sert tepki gösteren KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, KOP Başkanı Kostakis Kutsokumnis’i aradı. Ancak Kutsokumnis telefonlara çıkmadı. Sertoğlu’nun, ‘görüşmeler devam ettiği bir dönemde bu yaşananlar doğru değil’ dediği öğrenildi.

Güney Kıbrıs’a kaçmıştı


KKTC’nin Akıncılar takımı Rum kesiminin ikinci liginde oynamak için Rum Futbol Federasyonu’na başvurmuş, ancak sonrasında geri adım atmıştı. KKTC’li futbolcu Sabri Selden de, ambargo kıskacından kurtulmak ve daha iyi bir gelecek kurmak için anne ve babasını da yanına alarak Güney Kıbrıs’a kaçmıştı. 
Editör: TE Bilisim