Nami, Rum tarafının “tüm konuların tartışmaya açık olduğunu” ifade ettiğini, bunun da müzakere sürecine olumsuz yansıyabileceğini belirtti.

TAK muhabirine müzakereler hakkında demeç veren Nami, “Rum tarafının yeni senaryolarla toprak almaya karşılık siyasi hakların verilmesi gibi yaklaşımları olduğunu, Türk tarafının zaten kazanılmış siyasi haklarının var olduğunu o nedenle de siyasi hakların pazarlık konusu yapılamayacağını” belirtti.

“VAR OLAN YAKINLAŞMALARA SAHİP ÇIKILMALI...”

Rum Başkanı Nikos Anastasiadis’in eski başkan Hristofyas’ı eleştirerek seçimleri kazandığını hatırlatan Nami, seçim döneminde söylenilenlerin geride bırakılması gerektiğini ve var olan yakınlaşmalara sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

“KIBRISLILAR LİDERLERİNİ CESARETLENDİRMELİ”

Müzakerelerin tekrar başlaması ve kaldığı yerden devam etmesi için Birleşmiş Milletler’e de önemli görevler düştüğünü dile getiren Nami, müzakerelerin en erken zamanda başlaması için tüm Kıbrıslıların, yani hem Kıbrıslı Türk hem de Kıbrıslı Rum halklarının liderlerini cesaretlendirmesi gerektiğini belirtti.

“MARAŞ BÜTÜNLÜKLÜ BİR ÇÖZÜMÜN PARÇASIDIR”

Maraş’ın bütünlüklü bir çözümün parçası olduğuna dikkat çeken Nami, Maraş’ın toprak düzenlemeleri konusu kapsamında tartışılabileceğini, bu nedenden dolayı da Maraş konusunun kapsamlı çözümden ayrı tutulmaması gerektiğini kaydetti.

“GÖRÜŞME SÜRECİNDE HÜKÜMET OLARAK AKTİF ROL ALMA ARZUSUNDAYIZ”

Görüşme sürecinde hükümet olarak aktif rol alma arzusunda ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile istişare içerisinde bulunduklarını dile getiren Nami, göreve geldikleri günden itibaren düzenli biraraya gelerek görüş alışverişi yaptıklarını söyledi. 
Editör: TE Bilisim