Dünya’nın en büyük gıda fuarı olan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde düzenlenen Gulfood 2015 Gıda ve Ağırlama Fuarına, Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) şemsiye standı altında ve North Cyprus markasıyla bu yıl 9 firma katıldı.
Fuar stant organizasyon ve koordinasyonunu, KTSO Dış Ekonomik İlişkiler SorumlusuÇağlar Türk ve KTSO Genel Sekreter Yardımcısı Leyla Mahrum sağlıyor. Profesyonel olarak hazırlanmış stant alanında hellim ve süt ürünleri başta olmak üzere kahve, harnup, piliç ve tahin-helva alanlarında faaliyet gösteren firmalar yer alıyor.
Fuara katılan firmalar şöyle:
“Akgöl Sütçülük Gıda & Paketleme San.Ltd.,Avunduk Süt Ürünleri Ltd. Şti.(Meriç), ConTrading Ltd., Gircon Ltd. (Girne Con Kahve), Gülgün Süt Mamülleri Ltd., Helvasan Ltd., Mustafa Hacı Ali Ltd., Özlem - Akay Süt Mamülleri Ltd., Süt & Sıvı Yağ Ürünleri Üretim &Pazarlama Koop. Ltd.(Koop-Süt).
Firmalar, fuar süresince mevcut müşteri ilişkilerini geliştirirken, yeni müşterilerle temas kurma olanağı bulacak.

Gulfood2015 Gıda Fuarı’na bu yıl 120 ülkeden 5000’in üzerinde firma stant açtı. 5 günlük fuar süresince gıda üzerine çeşitli konferans ve seminerler düzenlenirken, yiyecek ve içecek hazırlama yarışmaları da düzenlenecek. Fuar, 12 Şubat’ta sona erecek.

Üreticilerimiz Profesyonelleşiyor
Görüşlerini aldığımız katılımcılar, dünya pazarını görmek ve Kıbrıslı Türkleriyabancı alıcılarla buluşturmak açısından uluslararası fuarları katılımınoldukça önemli olduğu noktasında hemfikir.
Avunduk Süt Ürünleri Ltd. Direktörü Candan Avunduk: “Fuara bu yıl 8. kez katılıyoruz ve her geçen yıl organizasyon ve standımızı geliştiriyoruz. Daha önceleri amatör olarak sürdürdüğümüz bu faaliyetler hızla profesyonelleşerek Kıbrıslı Türk Üreticisine yakışır bir noktaya gelmiştir. Fuardan beklentimiz, mevcut müşterilerimizle görüşmelerimizi yapmak ve görsel çekiciliği yüksek standımız sayesinde yeni müşteriler edinmektir” dedi.

ConTrading Ltd. Direktörü Haluk Ruhi: “Fuara eşi ve benzeri olmayan yeni ürünlerle geldik, beklentimiz Dünya’nın herhangi bir yerinden alıcıların ilgisini çekmektir. Fuardan beklentimiz yüksek.” şeklinde konuştu.
Gulfood 2015, 8-12 Şubat tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak.
 
Editör: TE Bilisim