Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, Nevşehir’de düzenlenen Uluslararası 11. Kapadokya Şiir Şöleni Makedonya Kültür ve Dostluk Gecesi’ne; Milletvekili, Şair Arif Albayrak, Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp, Şair Beste Sakallı ile Şair, Besteci ve Fotoğraf Sanatçısı Dolgun Dalgıçoğlu katıldı.

KKTC’nin yanı sıra Türkiye, Azerbaycan ve Makedonya’dan çok sayıda şairin yer aldığı Uluslararası Kapadokya Şiir Şöleni’ne, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov’un yanı sıra Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Makedonya Kültür Bakanı Elizabeta Kançefska Milevska ile Makedonya ve Azerbaycan’dan milletvekilleri katıldı.

Ünlü Şair Ahmet Selçuk İlkan’ın sahne aldığı ve şölene katılan tüm şairlerin şiirler okuduğu etkinlikte, Albayrak, Sakallı ve Dalgıçoğlu da kendi şiirlerini seslendirdi.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp da sahne alarak, Milletvekili, Şair Arif Albayrak’ın “Gidersin Yine de” ve “Gözlerinde Sonbahar” isimli şiirlerini okudu.

Etkinlik çerçevesinde yapılan bölge gezisi kapsamında Uçhisar Belediye Meclisi’nin kararıyla buradaki bir sokağa “Mağusa” ismi verilerek sokağın açılışı yapıldı.
Editör: TE Bilisim